Vištienos paruošimo būdų gali būti pačių įvairiausių: ji ruošiama su medumi ir garstyčiomis, su bulvėmis, baklažanais, moliūgais, imbieru ar net su kakava! Vis dėlto, galima pasidžiaugti, kad kas kartą galima atrasti naujų receptų, kurie gali nudžiuginti šeimos narius ar atvykstančius svečius.
Jums reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 4 pomidorų
- 200 g Adyghe sūrio
- 3 valg. š. grietinės (galima pakeisti natūraliu jogurtu)
- 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Petražolių (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Supjaustykite vištienos krūtinėlę, išmuškite ir pabarstykite prieskoniais.
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Sutarkuokite Adyghe sūrį, susmulkinkite žalumynus.
Grietinę (arba natūralų jogurtą) sumaišykite su išspaustu česnaku, druska ir pipirais.
Sumaišykite tarkuotą sūrį su smulkintomis petražolėmis.
Paruoštą vištieną išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Ant vištienos uždėkite pomidorų griežinėlius, užpilkite grietinės padažo ir pabarstykite tarkuoto sūrio ir petražolių mišinio.
Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite 15 minučių.
Skanaus!