Kai kurios šeimininkės negamina patiekalų iš vilkžuvės, nes šios žuvies filė gana neįprasta. Ji turi laisvą struktūrą ir gali tiesiog subyrėti kepimo ar troškinimo metu. Mano mama labai mėgo šią žuvį, todėl nuo vaikystės žinau visas vilkžuvės gaminimo subtilybes ir geriausius receptus. Su malonumu pasidalysiu jais su jumis visais!
Prieš dėdami į keptuvę vilkžuvės kepsnius, būtinai juos pamirkykite sūryme. Tiesiog ištirpinkite 50 g druskos 1 litre vandens. Šis preparatas neleis jūsų žuvims subyrėti. Jei naudojate kiaušinių tešlą, galite ir nemirkyti druskos tirpale. Kiaušinis yra puikus rišiklis.
Kepdami vilkžuvę, neuždenkite keptuvės dangčiu, neleiskite troškintis. Keptuvė turi būti gerai įkaitinta, kad aliejus būtų įkaitęs ir žuvis iškart pradėtų kepti. Beje, iškepusi ši žuvis geriau išlaiko formą.
Be to, niekada nenaudokite mikrobangų krosnelės ar karšto vandens vilkžuvei atitirpinti. Dėl temperatūrų skirtumo žuvies filė taps tokia biri, kad tiks tik kotletams.
Patiekalai iš vilkžuvių: 3 receptai
Kepta vilkžuvė su bulvėmis
Ingredientai
- 2 vilkžuvės kepsniai
- 4 bulvės
- 3 valg. š. grietinės
- 1 svogūnas
- žalumynai pagal skonį
- druska pagal skonį
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- augalinis aliejus pagal skonį
Gaminimo eiga
- Bulves išvirkite su lupenomis. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi.
- Susmulkinkite žoleles ir pakepinkite keptuvėje kartu su grietine (galima pakeisti grietinėle), druska ir juodaisiais pipirais. Sumaišykite ingredientus.
- Paruoštas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite bulvių griežinėlius ant folija išklotos kepimo skardos, o ant viršaus sudėkite pakepintus svogūnus.
- Žuvies kepsnelius pasūdykite iš abiejų pusių, sudėkite ant bulvių, apliekite grietinės padažu ir kepkite 20–30 minučių 180°С temperatūroje.
Marinuota kepta vilkžuvė
Ingredientai
- 2 vilkžuvės kepsniai
- 30 ml degtinės
- 0,5 citrinos
- 4 valg. š. duonos trupinių
- 1 kiaušinis
- augalinis aliejus pagal skonį
- druska pagal skonį
- malti juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimo eiga
- Pirmiausia pasirūpinkime marinatu. Išspauskite citrinos sultis ir įtarkuokite citrinos žievelę. Šiuos ingredientus sumaišykite su degtine, 1 valg. š. augalinio aliejaus, druska ir pipirais.
- Žuvies kepsnelius iš visų pusių aptepkite marinatu ir palikite marinuotis pusvalandžiui.
- Viename dubenyje išplakite kiaušinį, o į antrą suberkite džiūvėsėlius.
- Kepsnius iš pradžių pamirkykite kiaušinyje, paskui džiūvėsėliuose, ir apkepkite iš abiejų pusių augaliniame aliejuje gerai įkaitintoje keptuvėje.
Vilkžuvė tešloje
Ingredientai
- 1 vilkžuvės filė
- 0,5 a. š. pieno
- 1 kiaušinis
- 0,6 a. š. miltų
- druska pagal skonį
- prieskoniai pagal skonį
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- augalinis aliejus pagal skonį
Gaminimo eiga
- Žuvį nulupkite ir supjaustykite nedidelėmis porcijomis.
- Tešlai sumaišykite pieną, miltus, druską, pipirus, prieskonius ir kiaušinį iki vientisos masės.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Žuvies gabaliukus panardinkite į tešlą ir apkepkite iš visų pusių iki auksinės-rudos spalvos.
- Pašalinkite riebalų perteklių popieriniu rankšluosčiu.
Šie patiekalai iš vilkžuvės puikiai atskleidžia žuvies skonį, todėl rekomenduoju juos dažniau įtraukti į savo valgiaraštį. Nesivaržykite eksperimentuoti su įvairių rūšių žuvimis, kad rastumėte savo mėgstamą maistą. Ar žinote kokių kitų paslapčių ar receptų? Komentaruose papasakokite, ką vakarienei gaminti iš vilkžuvės!