Jei norite paruošti tikrai šventišką kepinį, tačiau neturite nei laiko nei noro pusę dienos plušėti virtuvėje, jums tikrai patiks šis paprastas sausainių receptas. Šių sausainių tikrai neatsisakys paragauti net ir patys droviausi svečiai!
Jums reikės:
- 150 g sviesto
- 2 kiaušinių trynių
- 200 g kvietinių miltų
- 200 g migdolų miltų
- 100 g cukraus pudros
- 1 apelsino
- 4 mandarinų
- 1 arb. š. priekonių mišinio (cinamono, kardamono, gvazdikėlių, muskato riešuto ir pan.)
Kaip gaminti?
Į minkštą sviestą suberkite cukraus pudrą ir suplakite. Sudėkite kiaušinių trynius ir plakite iki vientisos masės.
Išspauskite apelsinų sultis ir sutarkuokite žievelę. Įmaišykite į tešlą. Įberkite prieskonių ir viską gerai suplakite.
Įmaišykite persijotus miltus ir druską. Tešla turi būti vienalytė ir elastinga. Susukite tešlą į rutulį ir padalinkite į dvi lygias dalis.
Iš abiejų tešlos dalių susukite maždaug 5 cm skersmens ritinius. Suvyniokite juos į foliją ir maždaug 3 valandas palaikykite šaldytuve.
Nuplaukite mandarinus ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais. Išdėliokite supjaustytus mandarinus ant popierinio rankšluosčio, o po 20 minučių juos apverskite. Tai padės pasišalinti skysčių pertekliui.
Išimkite iš šaldytuvo tešlą ir supjaustykite griežinėliais, kurių skersmuo turėtų būti vos vos didesnis už mandarinų diametrą. Į sausainio centrą dėkite mandarino gabaliuką, ant viršaus pabarstykite šiek tiek cukraus.
Sausainius kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (maždaug pusvalandį).
Štai ir viskas, skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: