Torto kepimas nebūtinai turi užimti labai daug laiko, tačiau rezultatas gali būti tikrai įspūdingas. Išbandykite šio trisluoksnio torto receptą – galite net neabejoti, kad rezultatas bus iš tiesų puikus.
Jums reikės:
Tešlai:
- 3 valg. š. miltų
- 200 g sviesto
- 100 ml pieno
- 60 g cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 250 g džiovintų abrikosų
- 250 g džiovintų slyvų
- 2 citrinų
- 6 valg. š. cukraus
- 1 valg. š. miltų
Kaip gaminti?
Padalinkite citriną į 4 dalis ir sumalkite mėsmale. Susmulkinkite abrikosus ir džiovintas slyvas.
Į citrinų masę įberkite cukraus ir šaukštą miltų. Gerai išmaišykite.
Sutrinkite sviestą su cukrumi. Turėtų susidaryti trupininė masė. Du šaukštus šios masės atidėkite torto viršutiniam sluoksniui.
Į tešlą suberkite cukrų, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite. Supilkite pieną ir užminkykite tešlą.
Iškočiokite tešlą ir padalinkite į 4 dalis. Viena dalis turi būti šiek tiek didesnė už kitas.
Didesnę tešlos dalį dėkite ant kepimo formos dugno – tešla turi uždengti ir kepimo formos kraštus.
Sudėkite smulkintas džiovintas slyvas, užklokite antruoju tešlos gabalėliu. Sudėkite džiovintus abrikosus ir vėl užklokite tešla. Sudėkite citrinų sluoksnį ir užklokite paskutiniu tešlos gabalėliu. Viršutinį sluoksnį pabarstykite sviesto-cukraus trupiniais.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Leiskite pyragui visiškai atvėsti ir supjaustykite gabalėliais.
Linkime gero skonio!