Home Receptai Desertai Puiki idėja šventiniam laikotarpiui. Išbandykite šiuos sausainius!

Puiki idėja šventiniam laikotarpiui. Išbandykite šiuos sausainius!

0
Puiki idėja šventiniam laikotarpiui. Išbandykite šiuos sausainius!

Šie sausainiai jau iš pirmo žvilgsnio yra įspūdingi, o jei jų paragausite – nustebsite, kokie jie skanūs!

Šį šventinį laikotarpį drąsiai išbandykite ką nors naujo – rutuliukai puikiai tinka kaip šventinis skanėstas!

Tai labai skanus ir labai paprastas desertas, kurį radome Helenos kepimo kanale.

Jums reikės:

  • 250 g manų kruopų
  • 250 g cukraus pudros
  • 100 g sviesto
  • 4 šaukštų vandens
  • Migdolų kvapiosios medžiagos
  • 70 ml vandens
  • 100 ml romo
  • 50 g kakavos
  • 40 g cukraus pudros
  • 240 g pirktinių sausainių „Pinigėlių“

Įdarui:

  • Šokoladinio kremo

Gaminimo eiga:

  • Į dubenį suberkite manų kruopas, cukraus pudrą, sviestą, vandenį, migdolų kvapiąją medžiagą.
  • Užminkykite vientisą tešlą.
  • Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve iki kitos dienos.
  • Tuo tarpu paruoškite likusią deserto dalį – įdarykite sausainius „Pinigėlius“ šokoladiniu kremu.
  • Palikite gerai sustingti, kad sausainiai gerai suliptų.
  • Dabar į dubenį persijokite kakavos miltelius ir cukraus pudrą.
  • Į kitą dubenį įpilkite vandens ir romo.
  • Gerai pailsėjusią tešlą padalykite pusiau, trumpai išminkykite rankomis ir iškočiokite į plokščią tešlą tarp dviejų maistinės plėvelės dalių.
  • Iš tešlos išspauskite apskritimus.
  • Įdarytus sausainius trumpam įmerkite į vandens ir romo mišinį.
  • Dabar suvyniokite į tešlą, ir galiausiai apvoliokite kakavos ir cukraus mišinyje.
  • Baigta, skanūs šventiniai sausainiai paruošti!

Šokoladinio kremo receptas

Taip pat norime pasidalinti skaniu šokoladinio kremo receptu.

Jums reikės:

  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 300 ml pieno
  • 100 g konditerinio šokolado
  • 250 g sviesto
  • 3 šaukštų cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Iš pieno ir vanilinio pudingo paruoškite tirštą pudingo kremą. Į karštą pudingą sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, įdėkite gabalėlį sviesto (apie 50 g) ir maišykite, kol visiškai ištirps.

Retkarčiais pamaišydami – palikite atvėsti.

Tada po truputį įmaišykite likusį sviestą ir pagal savo skonį pasaldinkite.

Kremą reikia labai gerai išplakti, kad būtų tinkamos konsistencijos. Jis taip pat labai tinka ir desertų papuošimui. Priklausomai nuo to, kokį šokoladą naudosite, kremas bus šviesesnio arba tamsesnio atspalvio. Puikiai tinka ir pieniškas, ir juodas šokoladas.

Tačiau puikiai tinka ir paprastas šokoladas.

Vaizdo įrašo medžiaga: