Puiki idėja greitiems pietums ar netikėtai užsukusių svečių vaišėms.
Mūsų namuose tai labai pasiteisino, be to, tai puikus patarimas, kaip galėsite sutaupyti, sunaudodami pasenusią duoną.
Jums reikės:
- 150 g sūrio
- 3 kiaušinių
- 200 g kumpio
- 100 g rūkyto kumpio
- Laiškinių česnakų arba krapų
- 1 pomidoro
- Sviesto aptepimui
- Senesnės duonos
- 2 šaukštų grietinės
- 2 česnako skiltelių
Gaminimo eiga:
- Pasiruoškite visus ingredientus.
- Jei neturite pjaustytos duonos, supjaustykite ją riekelėmis.
- Kiaušinius sumaišykite su tarkuotu sūriu. Pomidorą supjaustykite griežinėliais ir smulkiai supjaustykite kumpį.
- Jei norite, galite įpilti grietinėlės.
- Kruopščiai išmaišykite.
- Keptuvę arba pačią duoną patepkite sviestu ir ant viršaus supilkite paruoštą mišinį (plonu sluoksniu).
- Dėkite riekeles ant kepimo skardos, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite.
- Kepkite tik kelias minutes, todėl reikės nuolat prižiūrėti.
- Ir jau greitai bus paruošta!
Linkime gero skonio!
Irenos pasiūlyti kepinukai
Jums reikės:
- 150 g sūrio
- 3 kiaušinių
- 200 g kumpio
- Laiškinių česnakų
- Sviesto įtrynimui
- Senesnės duonos
- Taip pat siūlyčiau įdėti 1-2 šaukštus grietinės ir 2 skilteles česnako.
Gaminimo eiga:
Kiaušinius sumaišykite su tarkuotu sūriu ir smulkiai supjaustytu kumpiu – jei norite, galite įdėti grietinės. Kepimo skardą arba pačią duoną patepkite sviestu ir sluoksniuokite paruoštą mišinį (plonu sluoksniu) ant kiekvienos riekelės. Dėkite ant kepimo skardos, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite (tik kelias minutes, atidžiai stebėkite).
Sumuštinių pica
Jums reikės:
- 200 g virtų šampinionų (jei jų neturite, naudokite šiek tiek pakeptus grybus)
- 120 g kumpio
- 1 svogūno
- 1 bulvės
- 50 g sūrio
- 1 kiaušinio
- Trečdalio arbatinio šaukštelio druskos
- Trečdalio arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 pakuotės skrudintos šviežios ar senos duonos
Gaminimo eiga:
Virtus grybus, kumpį, svogūną ir bulves galima sumalti mėsmale arba grybus, kumpį ir svogūną susmulkinti, o bulves – sutarkuoti. Įmaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį, druską ir pipirus, ir sluoksniuokite masę ant duonos šaukštu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite riekeles iš tos pusės, kurioje nėra įdaro.
Skani duona su kiaušiniu kitaip
Jums reikės:
- Duonos
- Tarkuoto sūrio
- Sviesto
- Druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
Šaukštu įspauskite duonos centrą, kad padarytumėte įdubimą. Įmuškite į jį kiaušinį ir apkepkite svieste. Tuomet ant karštos duonos tiesiog užberkite tarkuoto sūrio. Paruoškite norimą kiekį tokių sumuštinių. Tada sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę. Jei norite sutaupyti savo laiką, kad nereikėtų šveisti kepimo skardos, tiesiog išklokite ją kepimo popieriumi.
Taip pat rekomenduoju šiuos duonos krepšelius! Aš juos gaminu, tiesiog nupjaudama duonos kraštus ir truputį iškočiodama kočėlu, kad jie būtų plonesni. Sudėkite į riebalais išteptas keksiukų formeles, į vidurį įmuškite kiaušinį – galite įdėti kumpio ar dešrelių… Pabarstykite druska, pipirais ir tarkuotu sūriu. Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir leiskite kepti apie 15 minučių (kiaušiniai bus pusiau skysti). Jei norite, kad būtų visiškai kietai iškepę, palikite keliomis minutėmis ilgiau.
Armonika
Jums reikės:
- Skrudintos duonos
- Aliuminio folijos
- Bet kokių ingredientų – kumpio, sūrio, šoninės, dešros….
- 1 stiklinės pieno ir 1 kiaušinio.
Gaminimo eiga:
Padėkite duoną ant folijos lakšto ir užlenkite jos galus, kad suformuotumėte tarsi laikiną dubenį. Į duonos tarpus pakaitomis dėkite kokius tik norite turimus ingredientus.
Supilkite plaktą kiaušinį ir pieną, uždenkite antruoju folijos lakštu, kad gautųsi uždengtas kepinys, ir įdėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių (180 laipsnių temperatūroje).
Kepta sena duona su skrudintais česnakais
Fantastiška vakarienė visai šeimai. Be to, jai pagaminti galite naudoti bet kokią senesnę duoną, kurią jums tiesiog reikia sunaudoti.
Jums reikės:
- Pusės stiklinės sviesto
- 3 česnakų galvučių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 kepalo duonos
- 2 šaukštų šviežių petražolių
- 1 stiklinės tarkuoto sūrio
- Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Petražoles nuplaukite ir smulkiai sukapokite. Nuvalykite visas česnako galvutes, nupjaudami viršutinę jų dalį, kad matytųsi atskiros skiltelės.
Nedidelę kepimo skardą išklokite folija ir sudėkite česnakų galvutes. Apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir pašaukite į įkaitintą orkaitę, kurioje kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių. Jei esate ragavę keptų česnakų, žinote, koks nuostabus bus jų skonis!
Išimkite iš orkaitės iškeptą česnaką, leiskite jam šiek tiek atvėsti ir išimkite atskiras skilteles. Jas smulkiai supjaustykite ir sumaišykite dubenyje su sūriu, sviestu ir petražolėmis. Mišinį pagardinkite druska ir pipirais.
Duonos riekes aptepkite česnakų mišiniu ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 240 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (naudokite grilio funkciją) 3-4 minutes.
Išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: