Kas gi nenorėtų turėti pasakiškai gražaus Kalėdų stalo. Tai galima pasiekti ne tik Kalėdinėmis dekoracijomis, bet ir tokiais žavingais bei skaniais sausainiais, kurie atrodo kaip maži grybukai, su jais taip pat galima sukurti puikią atmosferą.
Juos pamėgs ir maži, ir dideli smaguriai!
Jums reikės:
Tešlai:
- 200 g margarino arba sviesto
- Apie 800 g paprastų miltų
- 400 g cukraus
- 200 g skystos grietinės
- 1 vidutinio dydžio kiaušinio
- Žiupsnelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Papuošimui:
- 1 kiaušinio baltymo
- Apie 200 g cukraus pudros
- 2 šaukštų maltų aguonų sėklų
- 100 g šokolado
Gaminimo eiga:
Į puodą įdėkite minkštą sviestą.
Suberkite cukrų, įpilkite skystą grietinę, įmuškite vieną visą kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos.
Plakite mikseriu, kol susidarys vientisa masė.
Tada suberkite kepimo miltelius ir paprastus miltus. Užminkykite vientisą tešlą.
Padalinkite ją į 4 lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve.
Iš atšaldytos tešlos iškočiokite ir suformuokite grybų kojeles.
Sudėkite gautas grybukų kojeles į šaldytuvą.
Formuokite grybukų kepurėles, vėl pjaustydami tešlą mažesniais gabalėliais, iš pradžių suformuodami kamuoliukus, o paskui rankomis juos suplodami, kad atrodytų kaip grybų kepurėlės.
Tiek kepurėles, tiek kotelius dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių.
Kiekvienoje galvutėje išpjaukite nedidelę skylutę koteliui.
Pasiruoškite glajų.
Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio, suberkite cukraus pudrą ir išplakite iki vientisos tirštos masės.
Pripildykite gauta mase konditerinį maišelį.
Tuo tarpu likusį glajų uždenkite, kad jis neišdžiūtų.
Kiekvieną kepurės duobutę užpildykite glajumi ir pritvirtinkite kojelę.
Taip abi dalys bus sujungtos į vieną bendrą grybuką.
Kai glajus bus sausas ir grybuko atskiros dalys laikysis kartu, dalį glajaus atskieskite trupučiu vandens ir gerai išmaišykite.
Tada juo padenkite kojas, kad jos taptų baltos, ir palikite džiūti apie 20 minučių.
Glajų vėl ištirpinkite ir pasiruoškite maltas aguonas.
Kotelių apačią patepkite trupučiu glajaus ir pabarstykite aguonomis.
Jie atrodys taip, tarsi ką tik būtumėte juos ištraukę iš žemės.
Dabar paruoškite šokoladinį glajų, į kurį panardinkite grybukų viršutinės dalies kepurėles, ir padėkite ant grotelių.
Palikite sustingti, ir grybukai bus paruošti! Jums tikrai pavyks pagaminti tokį gražų Kalėdinį skanumyną!
Vaizdo įrašo medžiaga: