Šį šventinį laikotarpį pasigaminkite paprastą kondensuoto pieno ir kakavos skanėstą. Kelios minutės jūsų laiko, ir tapsite kulinarijos žvaigžde savo mažųjų ar svečių akyse.
Pasigaminkite lengvą naminę tešlą pagal šį mažai laiko užimantį receptą iš „YouTube“ kanalo.
Jei norite dar labiau pagardinti šį saldumyną, įberkite 1 arbatinį šaukštelį tirpios kavos.
Jums reikės:
- 380 g kondensuoto pieno
- 3 šaukštų kakavos
- 50 g sviesto
- 400 g sausainių
Papuošimui:
- smulkintų riešutų
Pasirinktinai:
- Tirpios kavos
Gaminimo eiga:
Supilkite kondensuotą pieną į dubenį, įberkite kakavos.
Maišykite plaktuvu, kol susidarys tirštas mišinys.
Tada supilkite ištirpintą sviestą.
Maišykite, kol susidarys elastinga tešla.
Pirmiausia sausainius sulaužykite rankomis.
Tada sutrinkite iki smulkių trupinių.
Į kitą dubenį suberkite pusę sausainių trupinių.
Supilkite kakavos mišinį.
Maišykite, kol pasidarys tiršta masė.
Į mišinį suberkite likusius sausainių trupinius.
Jei norite sausainius pagardinti, į tešlą galite įberti tirpiosios kavos – su tokiu ingredientu šis desertas maloniai kvepės.
Išmaišykite ir išminkykite rankomis.
Toliau minkykite, kol gausite tirštą, plastišką tešlą.
Tada su šaukšteliu paimkite šiek tiek tešlos ir rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus.
Iš visų pusių apvoliokite gautus rutuliukus dubenyje su maltais riešutais.
Kad riešutai geriau priliptų, saldainius galite patepti medumi.
Ir taip paruoštus tuoj pat galėsite patiekti ant svečių stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: