Pagal šį receptą iš „YouTube“ kanalo galite paruošti skanius obuolių pyragėlius, kuriuos ne tik lengva paruošti, bet jie yra ir nuostabaus skonio.
Jums reikės:
- 400 g paprastų miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 200 g minkšto sviesto
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių trynių
- 150 g grietinės (20%)
- 6 obuolių
Gaminimo eiga:
Miltus suberkite į didesnį dubenį, įberkite šaukštelį kepimo miltelių.
Gerai išmaišykite.
Minkštą sviestą apvoliokite miltais ir sutarkuokite stambia tarka.
Ingredientus dubenyje sutrinkite rankomis taip, kad gautųsi biri masė.
Palaipsniui suberkite cukrų, sudėkite kiaušinio trynius ir grietinę.
Viską išmaišykite rankomis iki vientisos masės.
Uždenkite tešlą, leiskite pastovėti ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.
Paruoštus obuolius kruopščiai nuvalykite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas.
Tešlą išimkite iš šaldytuvo, padalinkite pusiau ir rankomis suformuokite mažesnius kepaliukus.
Tada ant kepimo popieriaus iškočiokite kvadratinę formą ir palaipsniui sudėkite obuolius.
Tešlą apšlakstykite aliejumi ir tolygiai pabarstykite cinamonu.
Tešlą, kurią iškočiojote iš antrosios dalies, dėkite ant obuolių ir nuimkite nuo jos kepimo popierių.
Tešlą suspauskite, supjaustykite kvadratine forma ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Pyragėlių forma ir dydis priklauso nuo jūsų norų.
Įdėkite kepimo skardą į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes.
Iškeptus pyragėlius sudėkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.
Galite patiekti.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: