Viename dubenyje paruošite įspūdingus pietus! Tiesiog vadovaukitės šiuo receptu iš „YouTube“ kanalo, ir visi prie stalo bus sužavėti!
Jums reikės:
Bulvių košei:
- 5 bulvių
- 50 g čederio sūrio
- 3 šaukštų pieno
- 1 šaukštelio druskos
- maltų prieskonių, mėtų pagal skonį
Mėsos kukuliams:
- 500 g maltos mėsos
- 2 kiaušinių
- 150 g kopūstų
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- 1 svogūno
- 1 šaukštelio druskos
- 3 šaukštų paprastų miltų
- juodųjų pipirų, kmynų, raudonųjų pipirų, čiobrelių ir petražolių pagal skonį
Padažui:
- 2 šaukštų pomidorų tyrės
- 300 ml vandens
- 50 g čederio sūrio ant viršaus
Gaminimo eiga:
Sudėkite bulves į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
Kol bulvės verda, kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite į dubenį.
Sudėkite maltą mėsą ir paruoškite likusius ingredientus.
Sudėkite išspaustą arba susmulkintą česnaką, tarkuotą svogūną, miltus, druską, juoduosius pipirus, kmynus, raudonąją papriką, čiobrelius ir smulkintas petražoles.
Galiausiai įpilkite šiek tiek aliejaus ir gerai išmaišykite.
Iš paruoštos mėsos masės suformuokite vidutinio dydžio kukuliukus ir sudėkite juos vieną šalia kito ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Kiekvieno kukuliuko viduryje padarykite duobutę ir suformuokite tarsi mėsos lizdelį.
Kepkite iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.
Kol mėsa kepa, paruoškite bulvių košę.
Sutrinkite virtas bulves, įdėkite 50 g čederio sūrio, įpilkite 3 šaukštus pieno, įberkite druskos, pipirų ir mėtų.
Gerai išmaišykite ir iš gautos masės suformuokite šiek tiek mažesnius rutuliukus nei mėsos kukuliai.
Tada įdėkite juos į mėsoje esančias duobutes.
Paruoškite padažą, sumaišydami pomidorų tyrę ir 300 ml verdančio vandens.
Tuomet užpilkite jį ant paruoštų kukulių ir ant kiekvieno uždėkite po žiupsnelį tarkuoto čederio sūrio.
Kepkite 220°C temperatūroje apie 30 minučių.
Iškepusį patiekalą patiekite su daržovių salotomis.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: