Skani naminė duona, kuri ne tik maloniai kvepia, bet ir yra labai skani. Jos paruošimas visai nesudėtingas, ir ją galėsite išsikepti bet kada, net neišeidami iš namų.
Kas gali būti geriau už ką tik iškeptos duonos riekelę?
Pagal šį „YouTube“ kanalo receptą, ją galės pasidaryti kiekvienas!
Viskas, ko jums reikės:
- 300 g paprastų miltų
- 300 g viso grūdo miltų
- 400 ml vandens
- 10 g sausų mielių
- 2 šaukštų granuliuoto cukraus
- 2 šaukštelių druskos
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 50 g linų sėmenų
- Šiek tiek pieno patepimui
Gaminimo eiga:
Dideliame dubenyje sumaišykite paprastus miltus su viso grūdo miltais.
Sudėkite sausas mieles ir išmaišykite.
Įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus, 2 arbatinius šaukštelius druskos, įpilkite 400 ml vandens ir gerai išmaišykite.
Galiausiai įpilkite dar 4 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Pabarstykite linų sėmenimis. Gerai išmaišykite mentele, kol ingredientai gerai persimaišys tarpusavyje.
Tada rankomis išminkykite vientisą tešlą.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo paviršiaus, suformuokite apvalų duonos kepalą ir padalykite tešlą į 2 dalis.
Dabar kiekvieną gabalėlį iškočiokite į plokščią tešlą ir susukite į ritinėlį, iš kurio vėl suformuokite kepaliuką, bet šį kartą – pailgos formos.
Dėkite jį ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, kurią šiek tiek pabarstykite miltais.
Palikite 1 valandai pastovėti šiltoje vietoje, uždengę medvilniniu audiniu.
Kai kepinys pakils, aštriu peiliu viršuje padarykite keletą įpjovų.
Apšlakstykite pienu, pabarstykite linų sėmenimis ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Viskas baigta!
Graži ir skani duona paruošta.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo instrukcijos: