Paruoškite šią skanią ir greitai paruošiamą maltos mėsos vakarienę pagal „YouTube“ kanalo receptą. Paruošimas užtruks vos kelias minutes, o tada tiesiog reiks iškepti orkaitėje!
Jums reikės:
- 350 g maltos mėsos
- 1 svogūno
- 7 g druskos
- Juodųjų maltų pipirų
- Batono riekelių arba 1 šviesios bagetės (aš dažniausiai naudoju senesnę šviesią duoną)
- 4 kiaušinių
- 250 ml pieno
- 10 g sviesto
- 150 g mocarelos sūrio
Papildomai:
- 1-2 skiltelių česnako
Gaminimo eiga:
Pirmiausia supjaustykite bagetę ar batoną riekelėmis ir sudėkite jas į sviestu pateptą kepimo indą.
Sumaišykite maltą mėsą su smulkiai supjaustytu svogūnu, įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos ir gerai išmaišykite.
Iš šios masės suformuokite vidutinio dydžio kukuliukus.
Ant kiekvienos duonos riekelės uždėkite po vieną mėsos kukuliuką.
Dubenyje kiaušinius išplakite su druska, pienu, smulkintu česnaku (jo nebūtina dėti) ir supilkite į kepimo indą.
Pašaukite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 20 minučių 180°C temperatūroje.
Išimkite kepimo indą, pabarstykite kukuliukus tarkuotu mocarelos sūriu.
Kepkite dar 10 minučių.
Viskas baigta!
Galite pabarstyti smulkintomis petražolėmis ir patiekti ant stalo.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Papildomas receptas
Pridėtame vaizdo įraše taip pat rasite dar vieną keptos maltos mėsos ir kopūstų kukulių receptą.
Išbandykite šį receptą ir nustebinkite savo šeimą nauju skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: