Nepatikėsite, kokį skanų patiekalą galite pagaminti iš paprasto svogūno. Tereikia jį pripildyti skaniu įdaru, aptepti padažu ir neįprastas patiekalas bus paruoštas! Visiems, kurie paragavo šio patiekalo, jis patiko!
Išbandykite šį originalų receptą iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 9 vnt. svogūnų
- 300 g maltos mėsos
- 1 svogūno
- 1 puodelio ryžių
- pusės puodelio „Bulgur“ kruopų
- 10 šakelių petražolių
- 3 česnakų skiltelių
- 60 ml aliejaus
- 1 šaukštelio pomidorų pastos
- druskos
- juodųjų maltų pipirų
- aitriosios paprikos
- džiovintų mėtų
Padažui:
- 1 valgomo šaukšto pomidorų pastos
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 2 stiklinių karšto vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 50 g sviesto
- petražolių papuošimui
Gaminimo eiga:
Nulupkite svogūną ir įpjaukite per vidurį maždaug per pusę (viso svogūno neperpjaukite per pusę, tik įpjaukite).
Sudėkite svogūnus vieną šalia kito į tuščią platų puodą.
Užpilkite svogūnus karštu vandeniu, kad jie būtų visiškai apsemti.
Pastatykite puodą ant viryklės ir virkite 15-20 minučių.
Tuo tarpu paruoškite mėsos įdarą.
Maltą mėsą sudėkite į dubenį ir suberkite smulkiai supjaustytą svogūną.
„Bulgur” kruopas su ryžiais perplaukite per sietelį ir sudėkite prie mėsos bei svogūnų.
Sudėkite smulkintas petražoles, išspaustą česnaką, aliejų, pomidorų pastą ir prieskonius.
Viską gerai išmaišykite.
Kai svogūnai suminkštės, išimkite juos ir sudėkite į lėkštę, ir atskirkite į atskirus sluoksnius.
Įdarykite svogūnus mėsos įdaru ir sudėkite juos vieną šalia kito į puodą su storu dugnu.
Ant viršaus suberkite petražoles ir sumaišykite visus padažo, kurį turite užpilti ant svogūnų, ingredientus.
Ant viršaus sudėkite sviesto gabalėlius, viską prispauskite lėkšte, tada – dangčiu.
Uždėkite puodą ant viryklės ir virkite ant silpnos ugnies apie 45-55 minutes.
Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: