Idealus ir greitai paruošiamas desertas prie kavos ar arbatos, kuriam tikrai negalėsite atsispirti.
Pagamintas pagal šį „YouTube“ kanalo receptą, pyragas niekada nebus sausas!
Jums reikės:
- 1 puodelio cukraus (puodelis=200 ml)
- 4 didelių kiaušinių
- 1 stiklinės vandens
- 1 stiklinės aliejaus
- 2,5 puodelio miltų
- 2 valgomų šaukštų krakmolo (kukurūzų arba kviečių)
- 3 šaukštų kakavos
- 1 pakelio vanilės
- 1 pakelio kepimo miltelių
Užpilui:
- 2 arbatinių šaukštelių tirpios kavos
- 2 šaukštų cukraus
- Pusės stiklinės karšto vandens
- 2,5 puodelio pieno
- Tirpinto šokolado ir lazdyno riešutų papuošimui (nebūtina).
Gaminio eiga:
- Pasiruoškite dubenį ir į jį suberkite puodelį cukraus.
- Išplakite 4 kiaušinius su cukrumi iki standžių putų.
- Įpilkite aliejaus ir vandens.
- Sumaišykite rankiniu plaktuvu.
- Į mišinį įsijokite miltus.
- Taip pat įsijokite krakmolą, kepimo miltelius, vanilę ir kakavą.
- Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla.
- Paruoškite pyrago kepimo formą ir patepkite ją sviestu.
- Į skardą supilkite tešlą.
- Kepkite iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kai apskrus – patikrinkite mediniu pagaliuku.
- Dabar paruoškite užpilo mišinį.
- Kavą ir cukrų suberkite į indą ir užpilkite karštu vandeniu.
- Supilkite pieną ir išmaišykite.
- Paruoštą kavos ir pieno mišinį supilkite ant skardoje iškepto pyrago.
- Leiskite pyragui „įsigerti“.
- Kai pyragas atvės, apverskite jį ir papuoškite pagal savo skonį.
- Pavyzdžiui, pyragas puikiai atrodo papuoštas šokoladiniu glajumi ir riešutais.
Linkime gero skonio!
Medžiaga vaizdo įraše: