Paprasti, lengvai paruošiami pyragėliai iš kelių ingredientų yra labai skanūs! Sviestinė tešla ir naminė slyvų uogienė puikiai papildo viena kitą.
Šiuos pyragaičius gaminu praktiškai visus metus, tačiau per šventes jie tradiciškai yra mūsų mėgstamiausių desertų dalis.
Sviestinė tešla yra panaši į Linco tešlą, bet manau, kad ji yra dar geresnė ir yra minkštesnė, nes joje nėra kiaušinių.
Norint pasigaminti apie 50-55 vnt., jums reikės:
- 400 g paprastų miltų
- 200 g riebalų (ir dar 4 šaukštų – pusę jų galite pakeisti sviestu ar kepinių margarinu)
- 20 g šviežių mielių
- 2 šaukštų cukraus pudros
- 1 mažo indelio grietinės
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- Naminės slyvų uogienės (arba džemo)
Pabarstymui:
- Cukraus pudros
Man šis receptas yra geriausias būdas sunaudoti slyvų uogienės atsargas. Geriausias dalykas naudojant jas yra tai, kad uogienė kepant nenuteka.
Gaminimo eiga:
Mieles sumaišykite su 1 šaukštu grietinės.
Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
Sudėkite sviestą, grietinę, sumaišytą su mielėmis + jei reikia, įdėkite tiek grietinės, kad gautųsi vientisa tešla. (Grietinės dėkite tik šiek tiek, nes viso indelio jums tikriausiai neprireiks).
Turite paruošti šiek tiek elastingą, bet ne lipnią tešlą.
Tešlos nereikia kildinti, iš karto kočiokite ją ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo, kol gausite 3 mm tešlos paplotėlį.
Dabar su stikline išpjaukite apskritimus.
Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite apie pusę arbatinio šaukštelio uogienės ir tuomet iš dviejų pusių suspauskite tešlą (sujunkite per uogienės įdarą viršuje).
Reikia gana stipriai suspausti, todėl gerai suspauskite tešlos kraštus, antraip kepant tešla išsiskirs.
Nedideles uogienės „skareles“ dėkite ant kepimo skardos ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje su nustatytu kaitinimu iš apačios.
Kepkite apie 8..15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. (Kepimo laikas yra tik informacinis, gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės!)
Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.
Linkime gero skonio!