Home Receptai Skanūs ir nesudėtingi mielinės tešlos pyragėliai. Jie purūs kaip cukraus vata ir nereikia įdaro!

Skanūs ir nesudėtingi mielinės tešlos pyragėliai. Jie purūs kaip cukraus vata ir nereikia įdaro!

0
Skanūs ir nesudėtingi mielinės tešlos pyragėliai. Jie purūs kaip cukraus vata ir nereikia įdaro!

Puikus saldžių naminių pyragėlių, kurie yra labai skanūs, o jų kvapas pasklis po visą virtuvę, receptas iš „YouTube“ kanalo.

Jums reikės:

  • 300 ml šilto pieno
  • 15 g šviežių mielių
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 800 g miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos

Aptepimui:

  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio trynio
  • pieno

Gaminimo eiga:

  1. Į didelį dubenį supilkite pieną, suberkite mieles, cukrų, kiaušinį ir aliejų.
  2. Masę gerai išmaišykite, supilkite miltus, suberkite druską ir išmaišykite.
  3. Mišinį minkykite rankomis, kol gausis vientisa tešla.
  4. Tešlą lengvai apšlakstykite vandeniu, uždenkite maistine plėvele ir palikite 3 valandas pakilti.
  5. Tešlą sudėkite ant stalviršio ir iškočiokite į didelį kvadratą.
  6. Sulenkite jį į tris dalis, tada per pusę iš šonų į vidurį, tada vėl per pusę, kad gautųsi stačiakampis.
  7. Uždenkite tešlą dubeniu ir palikite ją dar 15 minučių, kad pakiltų.
  8. Dar kartą iškočiokite apskritimo formos tešlą, patepkite ją ištirpintu sviestu ir padalykite į trikampius.
  9. Kiekvieną trikampį iš galo susukite į vidurį, kad gautųsi ritinėlis.
  10. Susuktus pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 15 minučių, kad pakiltų.
  11. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200°C temperatūroje apie 35 minutes.
  12. Kai  pyragėliai bus auksinės spalvos, galėsite patiekti!

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga: