Nuostabūs ir originalūs Kalėdiniai sausainiai, kurie jums tikrai patiks! Jie atrodo tarsi maži kankorėžiai ir, nors gaminami iš pačių paprasčiausių ingredientų, jų skonis yra fantastiškas! Juos galite gaminti su įdaru arba be jo.
15 vienetų (500 g) jums reikės:
- 100 g minkšto sviesto
- 90 g cukraus pudros
- žiupsnelio druskos
- 50 ml augalinio aliejaus
- 1 kiaušinio
- 270-300 g paprastų miltų
- 25 g kakavos
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
- Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukraus pudrą ir druską.
- Viską sumaišykite į vientisą masę.
- Supilkite augalinį aliejų ir įmuškite kiaušinį.
- Vėl viską gerai išmaišykite.
- Į šį mišinį persijokite kakavos miltelius ir dar kartą viską išmaišykite.
- Galiausiai pamažu įmaišykite persijotus miltus ir cukraus pudrą.
- Dabar rankomis išminkykite minkštą tešlą.
- Įdėkite tešlą į maistinę plėvelę ir 20 minučių palaikykite šaldytuve.
- Po to paimkite tešlos gabalėlį, išminkykite jį ir suformuokite kankorėžį.
- Peiliu sukurkite raštą – įpjaukite linijas įstrižai viena šalia kitos, o paskui priešinga kryptimi.
- Dėkite kankorėžius vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
- Galiausiai pabarstykite kankorėžius cukraus pudra ir sudėkite juos į lėkštę.
PATARIMAS:
Jei norite, galite sulipdyti du ir kankorėžius, ir pertepti juos su uogiene ar kitu įdaru.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: