Mėgaukitės skaniais šokolado ir kokosų rutuliukais, kuriuos labai lengva paruošti, o jų skonis – tiesiog nuostabus!
Jie tinka ne tik kasdieniam naudojimui, bet ir Kalėdiniam stalui, o jūs būsite nuo jų priklausomi!
Išbandykite šį paprastą receptą iš „YouTube“ kanalo, kad pagamintumėte šį saldų skanėstą, kuris privers jus apsilaižyti visus pirštus!
Jums reikės:
- 150 g miltų (550 rūšies)
- 125 g sviesto
- 50 g cukraus pudros
- 10 g kakavos miltelių
- 6 g kepimo miltelių
- 10 g vanilinio cukraus
- 1/2 citrinos žievelės
- 1 valgomo šaukšto pieno
- žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 1 kiaušinio baltymo
- 60 g cukraus pudros
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 70 g kokoso drožlių
Glajui:
- 80 g šokolado
- 1 1/2 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
- Į didelį dubenį suberkite miltus, minkštą sviestą, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, pieną, druską.
- Viską kruopščiai išmaišykite.
- Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę.
- 30 minučių įdėkite į šaldytuvą.
- Į dubenį supilkite atskirtus kiaušinių baltymus ir plakite apie minutę, kol gausite standžias putas.
- Tuomet suberkite cukrų, citrinos sultis ir dar kartą gerai išsukite.
- Palaipsniui sudėkite kokoso drožles ir išmaišykite mišinį.
- Padėkite tešlą ant kepimo popieriaus, uždenkite ją dar vienu kepimo popieriaus lapu ir iškočiokite iki 3 milimetrų storio.
- Iš tešlos išpjaukite apskritimus ir į juos sudėkite kokosų mišinį.
- Iš kiekvienos tešlos pusės formuokite, kad gautųsi rutuliukai, kuriuos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.
- Karštoje vandens vonelėje leiskite šokoladui ištirpti, įpilkite aliejaus ir išmaišykite, kol masė taps vientisa.
- Leiskite šokoladui šiek tiek atvėsti ir supilkite jį į konditerinį maišelį, ir puoškite rutuliukus.
- Galite patiekti!
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: