Kopūstai ir mėsa yra puikus derinys, todėl nedvejokite ir paruoškite pagal šį netradicinį receptą.
Mėsa dedama ant kopūsto griežinėlių ir kepama orkaitėje.
Tai tikrai skanus ir sotus patiekalas!
Šis patiekalas pagal receptą iš „YouTube“ kanalo taip pat yra labai paprastai pagaminamas.
Jums reikės:
- 2 kopūstų galvų
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- 6 vnt. kiaulienos sprandinės riekelių
- 2 šaukštų grietinės
- 1 šaukšto majonezo
- 2 pomidorų
- 1 burokėlio
- 1 agurko
- 1 morkos
- Raudonojo svogūno
- krapų
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 100 g kieto sūrio
Gaminimo eiga:
Kopūstą nuplaukite ir nusausinkite.
Supjaustykite storesniais griežinėliais, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.
Kopūstą iš kiekvienos pusės apkepkite apie 2 minutes.
Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi.
Ant jo sudėkite kopūsto griežinėlius.
Mėsą supjaustykite vidutinio storio gabalėliais.
Įberkite druskos ir prieskonių – jei norite, galite pridėti kitų prieskonių ar žolelių.
Dabar įkaitintame aliejuje apkepkite mėsą apie 2 minutes iš abiejų pusių.
Tada išimkite iš keptuvės ir paruoškite padažą.
Į dubenį supilkite grietinę, įdėkite majonezo ir šiuo mišiniu įtrinkite šį kopūsto pagrindą.
Mėsos riekeles sudėkite ant kopūsto, taip pat apšlakstykite paruoštu grietinės ir majonezo padažu.
Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant mėsos.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Tuo tarpu puode, kol suminkštės, virkite burokėlius, o agurką, morkas nuvalykite ir sutarkuokite stambia tarka.
Galiausiai sutarkuokite išvirtus ir nuluptus burokėlius.
Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais.
Visas daržoves dubenyje sumaišykite su smulkintais krapais, druska ir augaliniu aliejumi.
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka ir prieš išimdami iš orkaitės, paskirstykite ant iškeptos mėsos.
Leiskite kepti, kol sūris išsilydys.
Baigta, galite patiekti!
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: