Ieškote traškių keptų bulvių recepto, kurios puikiai tiktų prie mėsos?
Išbandykite šį receptą, ir kitaip keptų bulvių daugiau nebegaminsite!
1 taisyklė – gerai įkaitinta orkaitė
Jei norite puikių iškeptų bulvių, orkaitė turi būti įkaitinta iki 218°C temperatūros.
Tai optimali temperatūra, kad kepamas paviršius būtų idealiai traškus.
Taisyklė Nr. 2 – iš anksto išvirkite bulves
Šis žingsnis gali atrodyti nereikalingas, tačiau jis labai svarbus.
Nulupkite bulves, supjaustykite jas mažesniais gabalėliais taip, kaip jums labiausiai patinka (galite pjaustyti apskritimais ar pusmėnuliais) ir palikite 5 minutes virti nuo užvirimo.
Taisyklė Nr. 3 – įkaitinkite kepimo skardą
Kol bulvės kepa, kepimo skardą ištepkite trupučiu aliejaus ir 10 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę, kad skarda įkaistų.
Taip bulvės nesugers šaltų riebalų ir bus ne tokios riebios.
Taisyklė Nr. 4 – bulves pakratykite
Po 5 minučių virimo nusunkite vandenį ir sudėkite bulves atgal į puodą.
Leiskite jiems 2 minutes nugaruoti, tada uždenkite dangčiu ir stipriai pakratykite.
Dėl šio metodo panaudojimo, bulvės iš išorės taps traškios.
Taisyklė Nr. 5 – kepimas
Išimkite kepimo skardą ir sudėkite ant jos bulves, jos turėtų šnypšti.
Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 45-50 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio.
Prieš kepimą galite jas pabarstyti kmynais arba rozmarinais, o kepimo pabaigoje – druska.
Linkime gero skonio!