Skanūs Kalėdiniai sausainiai, kurie yra labai traškūs, o tešlą paruošti užtruksite vos 3 minutes! Kiekvieną kartą, kai jie visi yra suvalgomi, darau naują partiją ir kepu juos vėl. Lengvas receptas užimtoms namų šeimininkėms!
Pasinaudokite šiuo receptu ir pasigaminkite puikių Kalėdinių sausainių!
Jums reikės:
- 230 g minkšto sviesto
- 100 g cukraus pudros
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelio druskos
- 250 g paprastų miltų
- 50 g kukurūzų krakmolo
- 4-5 šaukštų pieno arba plakamos grietinėlės
Papuošimui:
- 150 g šokolado
- 30 g maltų graikinių riešutų
- 30 g kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukraus pudrą, druską ir vanilinį cukrų.
Plakite, kol masė taps puri.
Suberkite kukurūzų krakmolą, taip pat ir miltus.
Maišytuvu minkykite nedideliu greičiu.
Tada po truputį supilkite pieną arba grietinėlę.
Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos formuokite įvairias sausainių formas.
Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės lentynos 200°C temperatūroje apie 10-12 minučių.
Išėmus iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti.
Tuomet galite juos tiesiog apibarstyti cukraus pudra arba papuošti šokoladu ir maltais riešutais ar kokosais.
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje.
Kiekvieną sausainį pamirkykite šokolade ir pabarstykite maltais riešutais arba kokosu.
Dekoruotus sausainius sudėkite ant kepimo popieriaus ir palikite pastovėti, kol šokoladas sustings.
Patiekite su arbata, kava, pienu arba dėkite į dubenį su kitais sausainiais ant Kalėdinio stalo.
Skanaus!