Skanūs kalėdiniai sausainiai iš trapios medaus tešlos, uogienės ir riešutų.
Skanu ir, svarbiausia, lengvai paruošiama pagal šį sausainių receptą.
Mūsų namuose šie sausainiai net populiaresni už bet kokius kitus skanėstus.
Jums reikės:
- 140 g sviesto
- 140 g medaus
- 2 vnt. kiaušinių trynių
- 350 g paprastų miltų
- 6 g kepimo miltelių
- 20 g vanilinio cukraus
Įdarui:
- 150 g uogienės
Pasirinktinai:
- Lazdynų riešutų
- Migdolų
Dekoravimui:
- Kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
- Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, kiaušinių trynius ir vanilinį cukrų.
- Supilkite medų ir maišykite elektriniu maišytuvu, kol gerai išsimaišys.
- Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, nuolat plakite žemiausiu maišytuvo greičiu.
- Mišinį išverskite ant miltais pabarstytos lentos.
- Užminkykite tešlą, iš kurios iš karto galėsite gaminti sausainius.
- Ši tešla tuo skiriasi nuo tradicinės trapios tešlos, nes nereikia jos atidėkite į šalį ar šaldytuvą, nes vėliau su ja būtų tik sunkiau dirbti.
- Iš tešlos suformuokite cilindrą.
- Padalykite jį į dvi dalis.
- Kiekvieną vyniotinio gabalą iškočiokite rankomis iki maždaug 2,5 cm storio.
- Kiekvieną gautą vyniotinį padalinkite maždaug į 32 dalis, suformuokite rutuliukus, po to suplokite į blynelį šakute ir padarykite viduje duobutę.
- Dėkite į orkaitę kepti.
- Tuo tarpu paruoškite uogienę (be sėklų ir kauliukų) – pašildykite ją arba šiek tiek atskieskite vandeniu, kad būtų lengviau užtepti ant sausainių.
- Po maždaug 7 minučių išimkite kepimo skardą su kepiniais.
- Tuo tarpu galite įdėti kepti antrąją apvalių sausainių dalį.
- Į paruoštas duobutes ant iškeptų sausainių uždėkite uogienės ir migdolų.
- Dėkite juos į orkaitę dar 7 minutėms.
- Atvėsusius sausainius galite valgyti iš karto arba sudėti į uždaromą indą.
- Kepdami visada atsižvelkite į savo orkaitės ypatumus ir kaitrą.
- Žinoma, uogienę galite naudoti bet kokią, kokia jums labiausiai patinka.
- Graži puošybos idėja – paruoštus sausainius aptepkite praskiesta uogiene ir pabarstykite kokosu.
Linkime gero skonio!