Ryžiai su vištos šlaunelėmis – puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar pietums.
Tai iš tiesų labai skanu! Pagal šį „YouTube“ kanale rastą receptą, šį patiekalą paruošti labai lengva, o ryžiai visada bus skanūs!
Pirmiausia reikia pasigaminti garnyrą iš dviejų didelių svogūnų ir dviejų morkų.
Nulupkite ir stambiai supjaustykite svogūną.
Morkas sutarkuokite su rupesne tarka.
Paimkite didelę keptuvę, suvilgykite ją saulėgrąžų aliejumi, įkaitinkite ir pirmiausia sudėkite supjaustytus svogūnus.
Kelias minutes pakepinkite ir sudėkite tarkuotas morkas. Apkepkite daržoves ir pagal skonį pasūdykite.
Sunkiausia viso pasiruošimo dalis jau padaryta!
Vištos šlauneles sudėkite į pakankamai didelį dubenį, nes ten reikės sutalpinti jas net 8.
Įberkite vieną arbatinį šaukštelį druskos.
Suberkite maltą papriką, vištienos prieskonius ir kitus prieskonius pagal savo skonį.
Taip pat galite įpilti šlakelį aliejaus, kad prieskoniai geriau pasiskirstytų ant mėsos paviršiaus.
Tada paruoškite ryžius.
Jums reikės dviejų puodelių ryžių, kuriuos reikės perplauti vandeniu.
Stiklinėje formoje paskleiskite keptas daržoves, o ant viršaus – perplautus ryžius.
Į keptuvę, kurioje kepė svogūnai ir morkos, supilkite keturis puodelius vandens, įberkite druskos ir galite pagardinti žiupsneliu juodųjų pipirų.
Į ryžius įdėkite dvi griežinėliais supjaustyto česnako skilteles.
Ant viršaus sudėkite vištienos šlauneles ir atsargiai užpilkite paruoštu sultiniu.
Uždenkite kepimo indą folija ir pašaukite į orkaitę 60 minučių.
Kepkite 200°C temperatūroje.
Ištraukite iš orkaitės ir patikrinkite: ryžiai turi būti skanūs ir birūs.
Skanus patiekalas visai šeimai paruoštas!
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: