Skanaus naminio obuolių pyrago su varškės įdaru receptas, pyrago skonis iš tiesų labai malonus ir jo niekada neturėtų pritrūkti ant Šv. Kalėdų stalo. Pabandykite jį paruošti pagal šį „YouTube“ kanale pateiktą receptą.
Jums reikės:
Tešlai:
- 500 g miltų
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių
- 200 g cukraus pudros
- 250 g sviesto arba margarino
- 10 g kepimo miltelių
- 1/4 valgomojo šaukšto druskos
Įdarui:
- 4 didesnių obuolių arba 6 mažesnių obuoliukų
- 1 valgomojo šaukšto malto cinamono
- 500 g varškės
- 100 g grietinės
- 80 g cukraus pudros
- 1 vidutinio dydžio kiaušinio
- Žiupsnelio vanilės
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 1-2 šaukštų krakmolo arba miltų (jei reikia)
Gaminimo eiga:
Sviestą su cukrumi išplakite iki putų.
Įmaišykite 2 kiaušinius, druską, kepimo miltelius ir galiausiai palaipsniui suberkite miltus.
Užminkykite vientisą tešlą.
Suvyniokite gautą tešlą į maistinę plėvelę ir apie 40 minučių palaikykite šaldytuve.
Tada padalykite tešlą per pusę į dvi dalis.
Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite vieną pusę tešlos.
Pasiruoškite įdarą – obuolius sutarkuokite, pagardinkite vanile ir cinamonu.
Sumaišykite varškę su grietine, cukrumi ir kiaušiniu.
Iškočiotą tešlą perkelkite ant kepimo skardos, pabarstykite miltais ir šaukštu pakaitomis sluoksniuokite įdarus – kaskart krūvelę tarkuotų obuolių ir varškės įdaro.
Ant įdaro viršaus galite pabarstyti maždaug 1 valgomąjį šaukštą krakmolo arba miltų.
Antrą tešlos gabalą taip pat iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atsargiai uždėkite ant įdaro, naudodami kočėlą.
Pataisykite tešlos kraštus taip, kad jie neišsikištų iš skardos ir uždėkite juos ant pyrago viršaus. Visą paviršių subadykite šakute.
Aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: