Kasdien savo skrandį „bombarduojame“ ne greitu maistu, įvairiais užkandžiais ir kitais skaniais, bet nebūtinais skanumynais. Tačiau tada juk valgome ir sveiką maistą, įprastus produktus ir patiekalus. Visgi kartais virškinimas mūsų nedžiugina, o liekna figūra taip ir neatsiranda. Paslaptis paprasta – ne visi produktai vienodai gerai draugauja vieni su kitais.
Norint tinkamai ir subalansuotai maitintis, svarbu žinoti, ką su kuo valgyti. Tai ypač pasakytina apie kiaušinius, kurie yra virškinami ilgą laiką. Atskiros valgymo rekomendacijos padės teisingai derinti kiaušinius su kitu maistu.
Kiaušinių valgymas
Sunkiai suderinami produktai
1. Žuvis
Nemaišykite kiaušinių ir žuvies viename patiekale. Turėtumėte žinoti, kad kiaušinyje esantis ovidinas gali neutralizuoti vitaminą B7, kurio gausu riebioje žuvyje.
2. Ryžiai
Čia galioja ta pati taisyklė kaip ir žuviai. Norint gauti kuo daugiau naudos iš kruopų, rekomenduojama jas valgyti atskirai.
3. Bulvės
Neišskiriama pora – kiaušinis ir bulvė – deja, neturėtų kartu „šokti“ į vieną keptuvę. Bulvėse yra mineralų, kurie trukdo pasisavinti geležį ir kalcį iš kiaušinių. Todėl nėra gera mintis gaminti patiekalus iš šių dviejų ingredientų. Kartu šie maisto produktai prastai pasisavinami ir sutrikdo virškinimą.
4. Pienas
Kai kurie baltyminiai maisto produktai yra nesuderinami vienas su kitu. Tai taikoma pienui ir kiaušiniams. Pieną patartina vartoti tik atskirai nuo bet kokio kito maisto, kad jame esančios vertingos medžiagos būtų visiškai pasisavintos organizmo.
5. Sūris
Su vienu gyvuliniu baltymu organizmui susitvarkyti daug lengviau. Tai reiškia, kad kiaušinių maišyti su kumpiu, mėsa ir sūriu nepageidautina. Tokie sotūs pusryčiai suteiks sunkumo skrandyje visai dienai.
6. Kai kurie vaisiai
Obuolių, kriaušių, vynuogių, slyvų, abrikosų ir arbūzų nerekomenduojama valgyti po baltyminio maisto, įskaitant kiaušinius. Tai galima paaiškinti maisto virškinimo greičio skirtumu. Vaisiai suvirškinami vos per 15 minučių po vartojimo, o kiaušiniai virškinami daug ilgiau. Įsivaizduokite, kas tuo metu dedasi jūsų skrandyje!
7. Sviestas, grietinėlė, majonezas
Kiaušiniai ir riebalai yra visiškai priimtinas derinys, ypač jei tai gyvuliniai riebalai. Tačiau reikia nepamiršti, kad riebalai linkę sulėtinti virškinimą. Sviestą, grietinėlę ir majonezą geriausia valgyti kuo mažiau kartu su kiaušiniais. Į šį mišinį reikėtų dėti žalumynų ir daržovių, kad būtų neutralizuotas riebalų poveikis.
Kad nesirinktumėte tarp skonio ir sveikatos, kiaušinius valgykite kartu su brokoliais, žolelėmis, daržovėmis be krakmolo. Tegul jūsų mėgstamas maistas bus dar ir naudingas, o ne sukels diskomfortą skrandyje.
Kiekviename šaldytuve yra kiaušinių, todėl ši informacija bus įdomi visiems jūsų draugams – jei manote, kad verta – pasidalykite!