Skanūs varškės pagrindo sausainiai – minkšti ir nelabai saldūs – kai pradėsite juos valgyti – negalėsite sustoti!
Šį receptą sužinojau dar iš savo močiutės, bet labai džiaugiuosi, kad pagaliau radau tikslų jo apibūdinimą ir vaizdo medžiagą „YouTube” kanale.
Jums reikės:
- 200 g sviesto
- 200 g minkštos varškės
- 1 puodelio kvietinių miltų (mano puodelis visada yra 250 ml)
- 2-3 valgomų šaukštų cukraus sausainiams apibarstyti.
Gaminimo eiga:
- Virtuviniame kombaine arba rankomis suminkykite tešlą su sviestu, varške ir miltais.
- Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę.
- 1-2 valandas laikykite šaldytuve.
- Po to iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio.
- Išspauskite žvaigždutes ar kitas figūras.
- Kiekvieną sausainį pabarstykite cukrumi ir jį pirštu lengvai prispauskite prie tešlos.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.
Tai paprasta, tiesa? Išbandykite, rezultatas jus labai maloniai nustebins! Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: