Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 80 g cukraus
- 100 g sviesto
- 300 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 apelsino
- 100 ml kefyro
- 20 g krakmolo
- 1 valgomojo šaukšto manų kruopų
Kaip gaminti?
Sumaišykite kefyrą, kiaušinį ir 20 gramų cukraus.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sviestą.
Viską sumaišykite. Minkykite tešlą rankomis, susukite į rutulį, uždenkite maistine plėvele ir 10-15 minučių palaikykite šaldytuve.
Paruoškite įdarą: apelsiną užpilkite karštu vandeniu, smulkiai supjaustykite (kartu su žievele). Sutrinkite iki tyrės. Į apelsinų tyrę įberkite 60 g cukraus, suberkite krakmolą ir manų kruopas.
Tešlą padalinkite į 2 dalis ir iškočiokite į 5-6 mm storio plokšteles. Ant viršaus tepkite įdarą ir dėkite antrąjį tešlos sluoksnį.
Tešlą supjaustykite kvadratėliais arba stačiakampiais. Kepkite 180 C temperatūroje 25 minutes.
Paruoštas bandeles galite pabarstyti cinamonu, cukrumi ar cukraus pudra.