Ketvirtadienis, 31 spalio, 2024

Naujausi

Kvapnios apelsininės bandelės: nuo aromato kvepės visi namai!

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 80 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 apelsino
  • 100 ml kefyro
  • 20 g krakmolo
  • 1 valgomojo šaukšto manų kruopų

Kaip gaminti?

Sumaišykite kefyrą, kiaušinį ir 20 gramų cukraus.

Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir sviestą.

Viską sumaišykite. Minkykite tešlą rankomis, susukite į rutulį, uždenkite maistine plėvele ir 10-15 minučių palaikykite šaldytuve.

Paruoškite įdarą: apelsiną užpilkite karštu vandeniu, smulkiai supjaustykite (kartu su žievele). Sutrinkite iki tyrės. Į apelsinų tyrę įberkite 60 g cukraus, suberkite krakmolą ir manų kruopas.

Tešlą padalinkite į 2 dalis ir iškočiokite į 5-6 mm storio plokšteles. Ant viršaus tepkite įdarą ir dėkite antrąjį tešlos sluoksnį.

Tešlą supjaustykite kvadratėliais arba stačiakampiais. Kepkite 180 C temperatūroje 25 minutes.

Paruoštas bandeles galite pabarstyti cinamonu, cukrumi ar cukraus pudra.

Įdomūs video