Jums reikės:
Tešlai:
- 250 g miltų
- 100 g sviesto
- 200 g varškės
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 20 g kukurūzų krakmolo
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/4 šaukštelio druskos
Įdarui:
- 2 obuolių
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio cinamono
Taip pat reikės:
- 2 šaukštelių cukraus pudros
- Sviesto ir miltų (kepimo formos paruošimui)
Kepimo forma turėtų būti maždaug 21 cm skersmens.
Kaip gaminti?
- Išsijotus miltus sutrinkite su kambario temperatūros sviestu, įmuškite kiaušinius, suberkite per sietelį pertrintą varškę, cukrų, druską, kiaušinius, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą, suvyniokite ją į plastikinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
- Nuluptus obuolius supjaustykite griežinėliais, supilkite citrinos sultis, cukrų ir cinamoną, išmaišykite.
- Padalinkite tešlą į 2 dalis. Vieną dalį paskirstykite ant kepimo formos dugno, prieš tai kepimo formos dugną ir šonus patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
- Ant tešlos dėkite obuolių skilteles ir uždenkite antrąja tešlos dalimi.
- Kepkite 180°C temperatūroje 30-35 minutes iki auksinės rudos spalvos.
- Pyragą šiek tiek atvėsinkite, išimkite iš kepimo formos ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!