Šis tortas tikrai vertas atsidurti ant jūsų šventinio stalo!
Jums reikės:
Tešlai:
- 4 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 150 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Įdarui ir kremui:
- 200 ml vandens
- 150 g kondensuoto pieno
- 200 g sviesto
- 350 g varškės
- 80 g cukraus pudros
- 600-700 ml grietinėlės
- 2 pakelių grietinėlės tirštiklio
Kaip gaminti?
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
- Į dubenį su kiaušinių baltymais įberkite žiupsnelį druskos. Plakite iki standžių putų. Palaipsniui berkite cukrų, suplakite.
- Palaipsniui sudėkite trynius, plakite dar porą minučių. Persijokite miltus, palaipsniui suberkite. Įdėkite kepimo miltelių. Švelniai išmaišykite tešlą (ji turi būti porėta).
- Kepimo forma turėtų būti maždaug 22 cm skersmens. Išklokite ją kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 – 190 laipsnių temperatūros. Kepkite 25 – 30 minučių. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
- Užvirinkite vandenį. Supilkite kondensuotą pieną. Išmaišykite ir atšaldykite.
- Minkštą sviestą įdėkite į dubenį ir įberkite 50 g cukraus pudros. Plakite iki vientisos masės. Palaipsniui dėkite varškę, suplakite.
- Atvėsusi biskvitą perpjaukite horizontaliai į tris dalis. Ant apatinio biskvito tepkite varškės kremą, o ant viršaus – kondensuoto pieno sluoksnį. Uždėkite biskvitą, ir vėl tepkite kremą.
- Grietinėlę išplakite su 30 g cukraus pudros ir grietinėlės tirštikliu. Torto viršų aptepkite paruoštu kremu. Naudodami konditerinį švirkštą, formuokite „bokštus“. Taip pat galite papuošti migdolais.
- Paruoštą tortą bent kelias valandas laikykite šaldytuve (geriausia – per naktį).
Skanaus!