Tai – tikrai puiki idėja šventiniam stalui. Jums nereikės maišyti tešlos – tiesiog suvyniokite nurodytus maisto produktus į lavašą, ir netrukus paruošite tikrai ypatingą patiekalą.
Jums reikės:
- 100 g lavašo
- 150 g vištienos faršo
- 180 g kiaulienos ir jautienos faršo mišinio
- 50 g rūkyto sūrio
- 10 g svogūnų laiškų
- 35 g grietinės
- Druskos, maltų juodųjų pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių
Kaip gaminti?
Faršą sumaišykite su prieskoniais. Išmaišykite iki vientisos masės.
Išskleiskite lavašą, ant jo sudėkite faršą (viršuje, kairėje ir dešinėje palikite 1,5 cm laisvą kraštą, apačioje – 2,5-3 cm).
Rūkytą sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite ant faršo.
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, sudėkite ant faršo.
Apatinį kraštą patepkite grietine. Sulenkite dešinįjį ir kairįjį lavašo kraštus, susukite.
Viršų patepkite grietine.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
Supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio griežinėliais.
Galite papuošti krapais ar kitais žalumynais.
Skanaus!