Tiems, kurie mėgsta saldumynus, nesvarbu, koks laikas lauke ar koks oras – šis receptas tikras patiks. Juk svarbiausia, kad lėkštėje būtų skanus desertas. O tada jau galima rinktis, ar sušilti prie arbatos puodelio, ar atsivėsinti šviežiu kokteiliu. Vienas iš tokių universalių skanėstų gali būti keksiukai su medumi. Ir ne paprasti, o su obuolių gabalėliais viduje. Tai tikrai paprastas receptas, kuris puikiai pavyks net ir tiems, kurie mano, jog nemoka kepti.
Klasikinis obuolio ir cinamono derinys jau daug ką pasako. Dar pridėkite šiek tiek medaus ir gausite puikų rezultatą. Medaus obuolių keksiukai varo iš proto visus, kurie jų paragauja. Recepto akimirksniu užsimanys visi paragavę. Taigi, gana tinginiauti, metas gaminti!
Ingredientai
- Medus – 2 valg. š.
- Saulėgrąžų aliejus – 0,5 stiklinės
- Soda – 0,5 arb. š.
- Obuoliai – 2–4 vnt.
- Cukrus – 5 valg. š.
- Miltai – 300 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cinamonas – 0,5 arb. š.
Gaminimo eiga
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų ir saulėgrąžų aliejų. Gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Medų dėkite į mikrobangų krosnelę (arba vandens vonelę) ir pašildykite iki 60–70 laipsnių. Į karštą medų įpilkite kepimo sodos. Kai mišinys pradės putoti, supilkite į kiaušinių ir sviesto masę.
Miltus persijokite 2–3 kartus, tada suberkite 250 g į skystų ingredientų dubenį. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Obuolius nulupkite ir pašalinkite šerdį, supjaustykite mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve. Įpilkite į tešlą ir palikite 5–7 minutes. Tada suberkite likusius miltus ir cinamoną, išmaišykite.
Ant kepimo skardos išdėliokite keksiukų formeles (silikonines arba popierines) arba naudokite silikoninę keksiukų kepimo formą, 2/3 užpildykite tešla ir pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 35–40 minučių.
Kai tik ištrauksite paskutinius keksiukus iš orkaitės, išeikite iš virtuvės, kol jie atvės. Nes kitaip, tikriausiai, neliks kuo pavaišinti šeimos ar draugų. Keksiukų aromatas tiesiog nuostabus! Kovoti su pagunda daug lengviau, kai esate toli nuo gundančių kvapų. Iškepus leiskite atvėsti. Taip jie bus dar skanesni. O po valandos galėsite pasimėgauti sultingais obuolių keksiukais su medaus prieskoniu.
Skanaus!