Puikus konditerės patarimas, kaip pasigaminti sausainių be jokios mėsmalės. Jums net nereikės specialių formelių, galite išsiversti tik su paprastu plastikiniu buteliu!
Šį puikų receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 125 g sviesto (kambario temperatūros)
- 1 kiaušinio
- Pusės puodelio krakmolo
- Pusės arbatinio šaukštelio aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus pudros
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- Pusės pakelio kepimo miltelių
- 3-3,5 puodelių paprastų miltų (berkite lėtai, atsižvelkite į tešlos konsistenciją)
- Matavimo puodelis 200 ml
Neprivaloma papuošimui:
- 80 g pieniško šokolado
- 80 g baltojo šokolado
- Riešutų
- Kokosų drožlių
Gaminimo eiga:
- Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir aliejų.
- Įmuškite kiaušinį.
- Į mišinį suberkite krakmolą ir išmaišykite.
- Taip pat suberkite miltus – juos berkite palaipsniui ir minkykite tešlą rankomis.
- Tešla turi būti vientisa ir tiršta.
- Dabar paruoškite butelį.
- Nupjaukite butelio viršų.
- Dabar butelio dugne (kuo arčiau dugno) nupieškite 4 figūras – apskritimą su spinduliais viduryje.
- Dabar peiliu išpjaukite vidų – taip sukursite puikią skylę tešlai išspausti (žr. vaizdo įrašą).
- Dabar darykite taip – į butelį įdėkite tešlą.
- Naudodami stiklinę, spauskite tešlą iš viršaus, kad tešla išsispaustų pro skylutes ir būtų gražios formos, kaip gautųsi darant su mėsmale.
- Supjaustykite tešlą vienodo dydžio juostelėmis ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.
- Paruoštus sausainius pamirkykite šokolade ir apvoliokite riešutuose.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: