Neturite pieno ar kefyro? O gal jų nemėgstate? Turime jums receptą, kaip iškepti blynus be šių ingredientų. Nustebsite, tačiau yra daugybė blynų receptų, kur pagrindinis skystas ingredientas – vanduo. Nebijokite, kad jie pasirodys neskanūs. Jų švelnus universalus skonis ir geras elastingumas patiks visiems be išimties!
Niekada nekepėte blynų be pieno? Rekomenduojame pradėti nuo klasikinio šio nesudėtingo patiekalo varianto su kiaušiniais. Taip pat įdėjome šviežių žalumynų, kad blynai atrodytų dailiai. Šiai tešlai tinka ir saldus, ir sūrus įdaras.
Ingredientai
- Vanduo – 600 ml
- Kiaušinis – 3 vnt.
- Soda – 0,5 arb. š.
- Saulėgrąžų aliejus – 1 valg. š.
- Citrinų rūgštis – 0,5 arb. š.
- Kvietiniai miltai – 300 g
- Druska – 0,5 arb. š.
- Cukrus – 1 valg. š.
- Žalumynai – pagal skonį
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakite iki vientisos masės, įpilkite 500 ml vandens, įpilkite druskos, cukraus, sodos ir vėl išplakite.
Likusiame vandenyje (100 ml) ištirpinkite citrinos rūgštį ir atidėkite į šalį.
Miltus persijokite į kiaušinių masę ir sumaišykite tešlą be gabalėlių. Palikite 20 minučių.
Įpilkite vandens su citrinos rūgštimi ir susmulkintas žoleles. Tešlą plakite mikseriu ir pradėkite kepti blynelius: apkepkite iš abiejų pusių ir suklokite ant lėkštės, kiekvieną patepdami sviestu.
Tai puikus blynų receptas lietinių mėgėjams, taip pat geras paprastų blynų recepto pagrindas bet kokiam įdarui. Galima kepti blynus ir be kiaušinių – tokiu atveju miltų ir vandens santykis turėtų būti 1:2. Žoleles rinkitės pagal skonį, tai gali būti arba krapai su petražolėmis, arba aštresnio kvapo kalendra, ar net smulkinti špinatai. Skanaus!