Pats laikas išsikepti paprastą, bet nepaprastai skanų ir aromatingą mandarinų pyragą. Šį saldumyną galite pamilti nuo pat pirmo kąsnio. O ryškus ir spalvingas torto vaizdas tiks ant šventinio stalo! Tad iš anksto sakome „Skanaus“! Esame tikri, kad visus svečius taip pat nudžiugins šis dieviškas desertas.
Skanus spalvingas mandarinų pyragas
Ingredientai
- 2 vidutiniai mandarinai
- 2–3 kiaušinių tryniai
- 180 g kvietinių miltų
- 0,5 pakelio vanilinio cukraus
- 125 ml šviežio pieno
- 100 g cukraus
- 25 g sviesto (lydyto, tešlai)
- 25 g sviesto (lydyto, užpilui)
- 1/3 arb. š. druskos
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- 2 valg. š. cukraus pyragui apibarstyti
- 2–3 valg. š. cukraus pudros pyragui apibarstyti
Gaminimo eiga
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, ištirpintu sviestu, pienu, vaniliniu cukrumi ir druska.
Į gautą masę suberkite persijotus miltus ir tešlai skirtus kepimo miltelius. Vėl gerai išplakite.
Tada supilkite tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite.
Ant viršaus gražiai išdėliokite mandarinų griežinėlius. Ir užpilkite lydytu sviestu. Taip pat pabarstykite dviem šaukštais cukraus pudros.
Tada dėkite pyragą kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, 30–35 minutes. Po pusvalandžio su mediniu pagaliuku patikrinkite, ar pyragas iškepė. Jei pyragas paruoštas, išimkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Žiūrėkite receptą vaizdo įraše čia:
Po pirmosios šio skanėsto degustacijos bus tiesiog neįmanoma sustoti. Su visomis dietomis jau galima atsisveikinti. Tikrai verta!