Jei vaikus nuolat tenka įkalbinėti, kad jie suvalgytų bent šiek tiek varškės, pasitelkite paprastą gudrybę, ir iškepkite jiems šių pyragėlių!
Jums reikės:
- 450 g miltų
- 250 g varškės
- 100 g margarino
- 1/2 a.š. cukraus
- 1/4 šaukštelio sodos
- 1 g vanilino
- 1/2 a.š. druskos
- 2 kiaušinių trynių
Kaip gaminti?
Giliame inde sumaišykite varškę, lydytą margariną, cukrų, vaniliną, druską ir kiaušinių trynius.
Palaipsniui suberkite išsijotus miltus ir kepimo sodą. Minkykite tešlą (ji turi būti minkšta). Jei reikia, įberkite daugiau miltų.
Tešlą iškočiokite 2-3 milimetrų storio sluoksniu. Stikline išspauskite apskritimus. Sulenkite 3-4 apskritimus ir susukite į ritinį.
Perpjaukite ritinį į 2 dalis (gausite 2 pyragėlius).
Išdėliokite pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite 120 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.
Skanaus!