Lenkiški varškės pyragai yra žinomi visoje Europoje. Vietinės šeimininkės šiuos skanėstus ruošia taip meistriškai ir įvairiai, kad kas kartą galime išbandyti vis kitą receptą. Šį kartą siūlome išbandyti pyragą su varške ir kondensuotu pienu, kuris tikrai nudžiugins kiekvieną smaližių.
Jums reikės:
- 100 g sviesto
- 3 v. š. cukraus
- 2 v. š. kakavos miltelių
- 50 g grietinės
- 210 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 300 g varškės
- 2 kiaušinių
- 5 v. š. virto kondensuoto pieno
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo
- 1 a. š. vanilinio cukraus
Kaip gaminti?
Į gilų dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Įberkite cukraus ir kakavos. Gerai išmaišykite. Įpilkite grietinės ir dar kartą išmaišykite.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Minkykite tešlą rankomis. Apvyniokite plastikine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Į gilų indą dėkite varškę ir kondensuotą pieną, suberkite kukurūzų krakmolą ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinius. Viską gerai išplakite.
Du trečdalius tešlos dėkite į kepimo formą, sulyginkite kraštus. Ant viršaus pilkite įdarą.
Ant viršaus tarkuokite likusią tešlos dalį (taip pat galima daryti ir daugiau pyrago sluoksnių).
Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Linkime gero skonio!