Penktadienis, 1 lapkričio, 2024

Naujausi

Saliamio vyniotinis su grybais ir sūriu

Galite net neabejoti – šis patiekalas  nuo šventinio stalo dings pats pirmas!

Jums reikės:

  • 12 didelių saliamio griežinėlių
  • 4 kiaušinių
  • 12 vidutinio dydžio pievagrybių
  • 130 g kietojo sūrio
  • 4 skiltelių česnako
  • 0,5 paprikos
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • Majonezo
  • Žalumynų (nebūtina)

Kaip gaminti?

Išvirkite pievagrybius. Atvėsinkite ir sutrinkite trintuve.

Kietai išvirkite kiaušinius. Trynius sutarkuokite ir sumaišykite su grybais.

Sumaišykite su šaukštu majonezo, druska ir pipirais. Išmaišykite iki vientisos masės.

Smulkiai sutarkuokite kiaušinių baltymus, kietąjį sūrį ir česnako skilteles. Įdėkite du šaukštus majonezo, išmaišykite.

Ant kepimo popieriaus išdėliokite saliamio griežinėlius (pastaba: saliamo gabalėliai turi būti tikrai dideli – 8-10 cm skersmens).

Tepkite grybų masę.

Užtepkite sūrio ir kiaušinių baltymų masę.

Paprikas supjaustykite juostelėmis ir tolygiai paskleiskite griežinėlius ant įdaro (saldžiąsias paprikas galima pakeisti pomidorais).

Suvyniokite į ritinį.

Per naktį laikykite šaldytuve.

Supjaustykite griežinėliais.

Galite papuošti žalumynais.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video