Bulvės mūsų šalyje yra pačios populiariausios daržovės. Nors bulvių paruošimo būdų yra tikrai labai daug, tačiau kartais paprasčiausiai pristinga idėjų, ką iš jų būtų galima pagaminti. Būtent todėl šį kartą kartą pasidalinsime tikrai puikiu receptu, pagal kurį paruošti bus visai nesunku.
Bulvių įdarui galime rinktis kone bet kuriuos maisto produktus, todėl leiskite pasireikšti savo vaizduotei!
Jums reikės:
- 10 bulvių
- 150 g dešros
- Svogūnų laiškų
- 150 g sūrio
- 2 kiaušinių
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Augalinio aliejaus
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuplaukite bulves, patepkite augaliniu aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite, kol suminkštės.
Dabar paruošime įdarą. Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite svogūnus. Įmuškite du kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Nuo kiekvienos bulvės nupjaukite viršutinę dalį ir išimkite minkštimą. Dėkite įdarą.
Pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite dar 10 minučių.
Įdarytas bulves galite ruošti pačiais įvairiausiais būdais. Jas galite įdaryti net ir troškintais kopūstais, dešrelėmis, lengvai sūdytais agurkais, ir t.t.
Linkime gero skonio!