Virtuvės tvarkymas yra tikras menas… Niekam ne paslaptis, kad šis darbas gali pareikalauti tikrai nemažai laiko ir didelių pastangų, todėl to nereikėtų atidėlioti. Kai kuriuos virtuvės reikmenis vertėtų atnaujinti pakankamai dažnai, taigi, pasidomėkime, kuriuos vertėtų kasmet pakeisti naujais.
Pjaustymo lentelės
Pjaustymo lentelių paviršiuje kaupiasi daugybė mikrobų, todėl pjaustymo lenteles ypatingai svarbu pakankamai dažnai pakeisti naujomis (ir visai nesvarbu, iš kokių medžiagų jos yra pagamintos).
Kai ant pjaustymo lentelės paviršiaus atsiranda įpjovimų ir įtrūkimų, šiose ertmėse pradeda kauptis bakterijos. Kokybiškas tokių lentelių valymas yra paprasčiausiai neįmanomas, todėl jas vertėtų pakeisti naujomis.
Profesionalūs virtuvės šefai pjaustymo lenteles rekomenduoja keisti kas 3-4 mėnesius, nes ilgą laiką naudojant subraižytas lenteles, kyla nemenkas pavojus mūsų sveikatai.
Plastikiniai indai
Plastikiniai indai praverčia sandėliuojant įvairius maisto produktus bei taupant vietą šaldytuve. Visai nesvarbu, kokius maisto produktus laikysite šiuose induose, juos pakeisti naujais vertėtų ne rečiau nei kartą per metus. Ilgainiui plastikiniai indai susibraižo, todėl susidaro palanki terpė bakterijų dauginimuisi.
Vandens filtrai
Jei naudojate vandens filtravimo sistemą, būtina pasirūpinti, kad filtrai būtų keičiami pakankamai dažnai. Pasidomėkite, kas kiek laiko rekomenduojama keisti jūsų naudojamus vandens filtrus – numatytas laikotarpis gali svyruoti nuo 1 iki 12 mėnesių.
Virtuviniai rankšluosčiai
Net ir reguliariai skalbiami, virtuvės rankšluosčiai taip pat yra linkę kaupti bakterijas, todėl juos svarbu pakankamai dažnai pakeisti naujais. Virtuviniai rankšluosčiai tikrai nėra labai brangūs, o nutaikius akciją, jų galima nusipirkti tikrai pigiai.
Prieskonių indeliai
Vertėtų nepamiršti, kad prieskoniai taip pat turi galiojimo terminą. Jei juos perpilate į prieskoniams skirtus indelius, prarandate galimybę stebėti, kada yra įsigytų prieskonių galiojimo termino pabaiga. Ilgainiui prieskoniai praranda savo skonį ir aromatą, be to, pasenę prieskoniai gali lemti apsinuodijimą. Kad taip nenutiktų, ant kiekvieno prieskonių indelio užklijuokite lipduką su prieskonių galiojimo pabaigos data.