Ingredientai
- vištienos blauzdelės – 6 vnt.,
- česnakai – 5 skiltelės,
- pomidorai – 2 vnt.,
- pievagrybiai – 250 g,
- sviestas – 50 g,
- augalinis aliejus – 30 ml,
- druska, pipirai, bazilikas – pagal skonį,
- grietinėlė – 300 ml,
- miltai – 1 valgomasis šaukštas,
- žalumynai pagal skonį.
Gaminimo eiga
- Nuplaukite blauzdeles ir nusausinkite. Suberkite visus prieskonius ir palikite bent keliolikai minučių pasimarinuoti.
- Apkepkite sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite blauzdeles ant lėkštės.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite 7 minutes tuose pačiuose riebaluose.
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Grybus supjaustykite gabalėliais ir suberkite į svogūnus, pakepinkite. Suberkite gabalėliais supjaustytus pomidorus, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus, troškinkite kelias minutes. Tada suberkite miltus ir grietinėlę, išmaišykite.
- Į grybų padažą sudėkite mėsą, uždenkite ir troškinkite 20 min. Patiekite pabarstę žalumynais.
Skanaus!