Ingredientai
- Miltai – 250 g
- Cukrus – 180 g
- Kiaušiniai – 1 vnt.
- Pienas – 175 ml
- Druska – 3 g
- Sviestas (riebus) – 60 g
- Kakava – 75 g
- Tamsus šokoladas – 90 g
- Kepimo milteliai – 5 g
- Avietės (galimos ir kitos uogos) – 300 g
Gaminimo eiga
Pieną išplakite su minkštu sviestu, tada įmuškite kiaušinį, druską ir švelniai išmaišykite iki vientisos masės.
Atskirai sumaišykite cukrų ir kakavą, suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišykite. Sumaišykite skystį ir miltų mišinį iki vientisos masės. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir sudėkite į tešlą.
Nuplautas ir nusausintas avietes apvoliokite miltuose ir suberkite į likusius ingredientus. Švelniai išmaišykite, kad nepažeistumėte uogų. Šaldytų aviečių atitirpinti nereikia!
Tešlą paskirstykite į riebalais išteptą formą. Kepkite 170°C temperatūroje 35 min. Išimkite gatavą pyragą ant lėkštės ir pabarstykite cukraus pudra.
Mėgaukitės su arbata!