Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Vištienos kepenėlių pyragas šventiniam stalui

Ingredientai

„Biskvitui“:

  • vištienos kepenėlės – 1 kg
  • svogūnas – 1 vnt.
  • lydytas sūris – 1 pakelis
  • majonezas – 2 šaukštai
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • druska – pagal skonį
  • miltai – pagal poreikį

Pertepimui:

  • svogūnai
  • morkos
  • druska
  • česnakai
  • virtas kiaušinis
  • kietasis sūris

Gaminimo eiga

Vištienos kepenėles permalame su mėsmale kartu su svogūnais ir lydytu sūriu. Įmušame kiaušinį, įdedame majonezo, druskos ir truputį miltų („tešla“ turi būti vandeninga). „Blynus“ kepame aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje.

Paruoškite įdarą: pakepinkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas, kol suminkštės, pasūdykite pagal skonį ir atvėsinkite.

Virtą kiaušinį supjaustykite kubeliais, suberkite į daržoves, taip pat suberkite česnaką ir tarkuotą sūrį. Sumaišykite. Kiekvieną blyną aptepkite įdaru. Viską sluoksniuokite serviravimo lėkštėje. Šonus ir viršų aptepkite likusiu įdaru. Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje 15–20 min.

Gatavą pyragą papuoškite žolelėmis ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mitai apie papildus: ko dar nežinojote

Maisto papildai - produktas, kuris šiandien egzistuoja labai dažno žmogaus gyvenime. Vieni linkę nuoširdžiai rūpintis savo sveikata, kiti pasiduoda itin primygtinai propaguojamam sveiko gyvenimo...

Vanduo ar pienas neišbėgs, jei su puodu atliksite vieną paprastą triuką

Kiekvienas, mėgstantis gaminti, tikrai yra susidūręs su situacija, kai verdantis vanduo ar pienas bėga per puodo kraštus ir gadina ne tik nuotaiką, bet ir...
---