Ingredientai
Pirmam sluoksniui:
- 4 kiaušinių tryniai
- 150 g sviesto
- 120 g cukraus
- 1 arb. š. sodos
- 2 puodeliai miltų
Antram sluoksniui:
- 3 kiaušinių baltymai
- 100 g riešutų
Trečiam sluoksniui:
- 1 skardinė paprasto kondensuoto pieno
- 140 g sviesto
Gaminimo eiga
- Pirmam sluoksniui sutrinkite cukrų ir kiaušinių trynius, tada suberkite sviestą, sodą, gesintą actą ir miltus. Išminkykite tešlą. Padalykite tešlą į 5 dalis ir padėkite į šaldytuvą.
- Antram sluoksniui baltymus išplakite į purias putas. Riešutus sumalkite ar sukapokite.
- Visus tešlos gabalėlius išimkite iš šaldytuvo ir iškočiokite į apskritimą.
- Tešlos sluoksnį dėkite į kepimo indą, tada pabarstykite riešutais ir patepkite baltymais. Kartojame tą patį su visais 5-iais lakštais. Sluoksnius kepame atskirai 180°C temperatūroje 13 min.
- Trečias etapas – kondensuotą pieną išplakti su sviestu ir sutepti visus iškepusius lakštus, tada sluoksnius dėti vieną ant kito ir padėti į šaldytuvą 10 valandų, kad permirktų.
- Papuoškite tortą trupiniais iš pyragų likučių.
Skanaus!