Specialūs trikampiai su aromatingu sūrio įdaru įprastoje keptuvėje yra iškepami per kelias minutes. Jie gali pakeisti duoną prie kitų patiekalų ar net patys būti pilnaverčiu užkandžiu.
Ingredientai
- 300 ml kefyro,
- 370 gramų miltų,
- 1 kiaušinis,
- šaukštelis cukraus,
- pusė arbatinio šaukštelio druskos,
- 1 šaukštelis kepimo miltelių,
- 2 šaukštai augalinio aliejaus,
- 150 g mėgstamo minkšto sūrio,
- 50 gramų bet kokio kietojo sūrio,
- krapai, petražolės ar kitos žolelės pagal skonį,
- druska ir pipirai pagal skonį.
Gaminimo eiga
Į gilų dubenį supilkite kefyrą, įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį. Tada suberkite miltus ir kepimo miltelius, supilkite augalinį aliejų ir minkykite minkštą tešlą. Palikite pakilti ją po plėvele.
Įdarui abiejų rūšių sūrius sutarkuokite. Į juos suberkite petražoles ir svogūnus, pasūdykite, suberkite pipirus ir išmaišykite. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną iškočiokite ir padalinkite į dar 8 dalis. Iš viso turite gauti 16 trikampėlių.
Į šiuos trikampius ruošinius sudėkite įdarą ir ant viršaus uždėkite po antrą trikampį. Tada suformuokite pyragėlius, užspausdami kraštus. Belieka pyragėlius kepti dideliame kiekyje karšto aliejaus.
Detalesnę gaminimo instrukciją galite pamatyti čia:
Galite išbandyti ir kitokius įdarus, pavyzdžiui, daržovių ar grybų, pagal tai, ką mėgstate.
Linkime gero skonio!