Ingredientai
- jautienos kepenys – 900 g,
- morkos – 450 g,
- svogūnai – 450 g,
- sviestas – 200 g,
- augalinis aliejus – 30 g,
- druska – 12 g,
- juodieji pipirai – 5 g,
- grietinėlė 30% – 100 ml.
Gaminimo eiga
Atskirai pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, morkas ir supjaustytas kepenis.
Kepenis kepkite 10 minučių nuolat maišydami. Po 10 minučių nukelkite keptuvę su kepenėlėmis nuo kaitlentės, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti 15 min.
Supilkite grietinėlę į gilų puodą, užvirinkite ir sudėkite kepenėles, keptas daržoves, druską ir pipirus. Įdėkite sviestą ir sutrinkite su trintuvu į vienalytę masę.
Atvėsinkite ir patiekite su skrebučiais, duona ar kitu mėgstamu užkandžiu.
Skanaus!