Puikus ir itin skanus obuolių pyragas su trapia tešla ir putėsiais. Tikrai rekomenduoju visiems jį pasigaminti!
„YouTube“ kanale radome jums šį puikų obuolių pyrago receptą.
Jums reikės:
Tešlai:
- 3 kiaušinių
- 200 gramų paprastų miltų
- 80 g cukraus pudros
- 5 g kepimo miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės
- žiupsnelio druskos
- 70 g sviesto (ištirpinto)
Putėsiams:
- 500 g graikiško jogurto
- 30 g kukurūzų krakmolo
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės
- žiupsnelio druskos
- 130 gramų cukraus
Obuolių įdarui:
- 3 obuolių (su žievele)
- 40 g cukraus
- 5 g kukurūzų krakmolo
- 1/2 citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
- Paruoškite tešlą. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
- Trynius su žiupsneliu druskos ir cukraus pudra gerai išplakite.
- Sudėkite ištirpintą sviestą, vanilę ir išmaišykite.
- Galiausiai į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
- Išmaišykite vientisą tešlą.
- Atskirkite 1/3 tešlos, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį.
- Likusią tešlą įdėkite į formą, kurios dugną išklokite kepimo popieriumi – tešla turi padengti formos dugną ir šonus.
- Dabar supjaustykite obuolius su visa žievele.
- Dubenyje obuolius sumaišykite su cukrumi, krakmolu, citrinos sultimis ir sudėkite į keptuvę.
- Apie 10 minučių kepkite ant silpnos ugnies – tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Paruoškite jogurtinius putėsius:
- Sumaišykite jogurtą su vanile.
- Baltymus išplakite iki baltos purios masės kartu su žiupsneliu druskos ir cukrumi (plakdami cukrų berkite palaipsniui).
- Atsargiai išplaktus kaušinių baltymus sumaišykite su jogurtu.
- Ant tešlos paskleiskite obuolių įdarą.
- Ant jų atsargiai uždėkite jogurto putėsius ir išlyginkite.
- Tešlą iš šaldiklio sutarkuokite ir užberkite ant pyrago viršaus.
- Kepkite pyragą apie 40 minučių, iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Kai iškeps, pyragui formoje leiskite pastovėti apie 30 minučių.
- Patiekite apibarstę cukraus pudra.
Vaizdo įrašo medžiaga: