Skanus maistas nebūtinai turi būti pagamintas iš retų ir brangių ingredientų. Pavyzdžiui, mūsų burokėlių salotos su agurkais paruošiamos nesunkiai, tačiau sėkmingo produktų derinio ir originalaus užpilo dėka puikiai papuoš net ir restorano meniu.
Burokėlių salotos su agurkais
Ingredientai
- 500 g burokėlių
- 200 g raugintų agurkų
- 100 g sūdyto sūrio
- 50 g svogūnų
- 20 g kalendros
- pora skiltelių česnako
- alyvuogės papuošimui (nebūtina)
Ingredientai padažui
- 150 g grietinės
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių
- 3 g cukraus
- 0,25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas sojų padažo
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių
- druska pagal skonį
Gaminimo eiga
- Kepti burokėliai neprisigeria vandens, todėl jų skonis išlieka sodresnis. Taip pat keptas burokėlis geriau išlaiko formą ir nebyra salotose. Todėl burokėlius suvyniokite į foliją ir pašaukite kepimo skardą į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Vidutiniai gumbai paprastai kepami apie valandą. Jų būklę galite patikrinti dantų krapštuku – taip pat, kaip tikrintumėte pyragą.
2. Iškeptus burokėlius atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite maždaug 5–7 mm kubeliais.
3. Sūrį, svogūną ir agurkus supjaustykite maždaug tokiais pat kubeliais.
4. Susmulkinkite kalendrą.
5. Česnakui susmulkinti naudokite česnakų spaustuką.
6. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Sudėkite susmulkintą česnaką.
7. Dabar metas paruošti padažą. Sumaišykite grietinę, sojų padažą ir alyvuogių aliejų.
8. Ten pat įpilkite paruoštų garstyčių, cukraus, maltų pipirų ir citrinos sulčių. Kruopščiai išmaišykite.
9. Šiuo padažu pagardinkite salotas. Jei reikia, paragaukite ir pasūdykite.
10. Sudėkite salotas į serviravimo indą ir, jei norite, papuoškite agurkų griežinėliais arba alyvuogėmis.
Gero apetito ir sėkmingų kulinarinių eksperimentų! O sveikų ir skanių receptų mėgėjams siūlome patyrinėti kitus mūsų siūlomus receptus!