Žiūrint į šaldytuve likusią keturių dienų senumo varškę, tikriausiai kyla noras čia pat kepti varškėčius ir taip išgelbėti varškę. Tačiau tai toli gražu ne paskutinis patiekalas, kuriame galite naudoti šiek tiek pastovėjusią, bet vis dar nesugedusią varškę. Keksiukai su varške ir žolelėmis tikrai gali konkuruoti net su karštais rytiniais sumuštiniais. Juk jiems iškepti reikia tik 10–15 minučių.
Pakanka tik sumaišyti varškę, porą kiaušinių, sūrį ir prieskonius, o tada kepti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Gauti mini keksiukai tikrai patiks tiems, kurie mėgsta sūrį ir varškę. O juk tai – beveik visiems. Dar geriau, kad keksiukai tiks ir visavalgiams, ir vegetarams. O šį patiekalą galėsite pagaminti itin greitai, kai reikės skubiai paruošti pusryčius, pietus ar vakarienę.
Ingredientai
- Varškė – 200 g,
- Žolelės – pagal skonį,
- Druska – pagal skonį,
- Kepimo milteliai – 8 g,
- Cukrus – 0,5 a. š.,
- Kietasis sūris – 100 g,
- Kiaušinis – 2 vnt.,
- Kvietiniai miltai – 2 valg. š.,
- Česnako granulės – 0,5 a. š.,
- Augalinis aliejus – 2 valg. š.
Gaminimo eiga
- Pirmiausia stambia tarka sutarkuokite kietąjį sūrį. Patartina naudoti čederį, jis ryškesnio skonio.
2. Įmuškite kiaušinius (du, jei maži ir vieną, jei dideli) ir sutrinkite su jais varškę. Dar geriau bus, jei masę suplaksite trintuvu. Kiaušinių ir varškės mišinį sumaišykite su sūriu, druska, pipirais, česnako milteliais ir kepimo milteliais.
3. Smulkiai supjaustykite žalumynus (svogūnų laiškus, krapus, petražoles, kalendrą ar kitas žoleles, kurių turite ir kurias mėgstate) ir įmaišykite į tešlą.
4. Supilkite mišinį į keksiukų formeles. Jei norite, galite į kiekvieną kepimo formelę įdėti keksiukų popierių, kad būtų lengviau išimti kepinius. Pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 15–20 minučių arba kol šie taps auksinės-rudos spalvos.
Į šiuos keksiukus galima dėti grybų, kumpio ir mėgstamų prieskonių. Bet ko, ką jūs mėgstate! Keksiukus galite paversti gurmanišku užkandžiu, iškeisdami kietąjį sūrį į aštresnį ir kvapnesnį pelėsinį – viskas jūsų rankose. Užkandžiu geriau mėgaukitės geroje kompanijoje, o kol kas receptu pasidalykite su draugais.
Skanaus!