Puikus naminio štrudelio receptas su obuoliais ir pudingu.
Vietoj sluoksniuotos tešlos išbandykite šią paprastą naminę tešlą su jogurtu, man ji daug geresnė ir skanesnė nei pirktinė.
Jums reikės:
- 280 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 1 indelio natūralaus jogurto (150g)
- 80 g sviesto
Įdarui reikės:
Įdarą galite paruošti pagal savo skonį, aš rekomenduoju šį:
- 1 vnt. vanilinio pudingo Dr. Oetker
- 2 vidutinio dydžio obuolių
- malto cinamono
- džiovintų razinų
- 400 ml pieno
- 2 šaukštų cukraus pudros
- kiaušinio aptepimui
Pastaba: iš šio ingredientų kiekio paruošite du štrudelius.
Gaminimo eiga:
- Žinoma, galite naudoti ir sluoksniuotą tešlą, bet man labai patinka ši naminė tešla su natūraliu jogurtu.
- Į 280 g paprastų miltų įberkite žiupsnelį druskos, supilkite puodelį natūralaus jogurto ir ištirpintų riebalų – sviesto.
- Iš šios masės pagaminkite tešlą ir palikite bent 30 minučių pastovėti.
- Tuo tarpu paruoškite įdarą. Galite naudoti aguonas, graikinius riešutus, varškę ir pan.
- Man labiausiai patinka naudoti pudingą su obuoliais.
- 400 ml pieno užvirkite. Įberkite 2 šaukštus cukraus ir įmaišykite Dr. Oetker pudingo miltelių.
- Gerai išmaišykite ir virkite, kol sutirštės.
- Leiskite pudingui atvėsti.
- 2 obuolius nuskuskite, supjaustykite juos mažesniais kubeliais.
- Tešlą padalinkite į dvi dalis (iš šio produktų kiekio pagaminsite 2 didelius štrudelius).
- Iškočiokite tešlą.
- Tešlos kraštus lygiai nupjaukite.
- Atvėsusį sutirštėjusį pudingą užtepkite ant tešlos vidurio.
- Ant pudingo sudėkite pjaustytus obuolių kubelius, suberkite razinas ir pabarstykite maltu cinamonu.
- Viršutinę tešlos dalį uždėkite ant įdaro ir truputį užspauskite.
- Tada užlenkite kitą tešlos pusę.
- Arba tešlą galite suvynioti klasikiniu būdu, priklauso nuo jūsų – tačiau štrudelis su lygiais krašteliais atrodo gražiau.
- Esu išbandžiusi tris įdarus: pudingą su obuoliais, obuolius su aguonomis ir su graikiniais riešutais.
- Štrudelį patepkite kiaušiniu, subadykite šakute ir kepkite.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.
- Apibarstykite cukraus pudra ir galite patiekti.
Linkime gero skonio!