Home Receptai Desertai „Obuolių šokio“ desertas, kurio nereikia kepti. Išbandykite šį puikų receptą

„Obuolių šokio“ desertas, kurio nereikia kepti. Išbandykite šį puikų receptą

0
„Obuolių šokio“ desertas, kurio nereikia kepti. Išbandykite šį puikų receptą

Fantastiško obuolių deserto receptas, kuris patiks visai šeimai.

Desertas yra skanus ir be jokio glajaus.

Jums reikės:

Pagrindui:

  • sausainių

Obuolių įdarui:

  • 500 gramų tarkuotų obuolių (apie 6 vnt.)
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • Apie 100 mililitrų vandens

Kitam sluoksniui:

  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 500 ml pieno
  • 200 g sviesto
  • Cukraus pagal skonį
  • 350 ml plaktos grietinėlės

Viršutiniam sluoksniui:

  • 150 ml pieniško šokolado + 150 ml grietinėlės

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia paruoškite įdarą.
  2. Obuolius nulupkite ir išpjaukite sėklas, sutarkuokite stambia tarka ir trumpai apkepkite.
  3. Vanilinį pudingą ir cukrų sumaišykite vandenyje ir po to sumaišykite su obuoliais, kol masė pradės virti.
  4. Sausainius sudėkite į formą.
  5. Obuolių masę užtepkite ant sausainių, išlyginkite ir leiskite atvėsti.
  6. Iš pieno, pudingo miltelių ir cukraus išvirkite tirštą kremą, leiskite jam atvėsti, sudėkite išsuktą sviestą ir gerai išmaišykite.
  7. Paruoštą pudingo kremą paskleiskite ant obuolių, išlyginkite ir ant viršaus uždėkite plaktą grietinėlę.
  8. Galiausiai vandens vonelėje ištirpinkite pienišką šokoladą ir sumaišykite su grietinėle.
  9. Jei glajus per skystas, leiskite jam šiek tiek atvėsti kambario temperatūroje, kad sustingtų, ir užtepkite ant pyrago viršaus.

Linkime gero skonio!