Fantastiško obuolių deserto receptas, kuris patiks visai šeimai.
Desertas yra skanus ir be jokio glajaus.
Jums reikės:
Pagrindui:
- sausainių
Obuolių įdarui:
- 500 gramų tarkuotų obuolių (apie 6 vnt.)
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- Apie 100 mililitrų vandens
Kitam sluoksniui:
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 500 ml pieno
- 200 g sviesto
- Cukraus pagal skonį
- 350 ml plaktos grietinėlės
Viršutiniam sluoksniui:
- 150 ml pieniško šokolado + 150 ml grietinėlės
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia paruoškite įdarą.
- Obuolius nulupkite ir išpjaukite sėklas, sutarkuokite stambia tarka ir trumpai apkepkite.
- Vanilinį pudingą ir cukrų sumaišykite vandenyje ir po to sumaišykite su obuoliais, kol masė pradės virti.
- Sausainius sudėkite į formą.
- Obuolių masę užtepkite ant sausainių, išlyginkite ir leiskite atvėsti.
- Iš pieno, pudingo miltelių ir cukraus išvirkite tirštą kremą, leiskite jam atvėsti, sudėkite išsuktą sviestą ir gerai išmaišykite.
- Paruoštą pudingo kremą paskleiskite ant obuolių, išlyginkite ir ant viršaus uždėkite plaktą grietinėlę.
- Galiausiai vandens vonelėje ištirpinkite pienišką šokoladą ir sumaišykite su grietinėle.
- Jei glajus per skystas, leiskite jam šiek tiek atvėsti kambario temperatūroje, kad sustingtų, ir užtepkite ant pyrago viršaus.
Linkime gero skonio!